Wednesday 28 May 2014

DIY jewellery.

Oioi, tässä kerkes jo mennä pääsiäiset ja vaput ja useammat synttäribileet ja Tukholman reissu ja toukokuun kesämomentit välissä ennen kun sain näitä vääntämiäni koruja tänne näytille. Mutta eipä väliä, oli mukavata eloa välissä. Fimo ja muista massoista korujen teko on varmasti ollut monen mielessä - tai jo käsillä. Se kun on niin helppoa ja mukavaa niin empä ihmettele suosiota. Mun kosketus askartelumassoihin alkoi 2010 kun keksittiin miehen kanssa, että askarrellaan Agricola lautapeliin puuneliönappuloiden tilalle massasta tehtyjä eläinhahmoja. Mies kyllä yllätti sorminäppäryydellään kun väänteli ja kieputteli pikkiriikkisiä lampaita ja porkkanoita massasta. Taisi hänen aikaansaannokset olla parempia kuin mun! Näiden korupalluroiden askarteluun ei hänellä kuitenkaan riittänyt mielenkiintoa, joten näiden palleroiden pyörittämiset jäi tällä kertaa mun bravuuriksi. Se oli kivaa puuhaa se pyörittely ja kierittely. Etenkin kun teki eri kokoisia ja eri mallisia kappaleita eri väreistä niin mielenkiinto pysyi yllä. Tein niitä kuitenkin sen kaksi pellillistä ;) Nyt sitten jakelen niitä palloja eri tarkoituksiin kun kaikista ei jaksa tehdä korua. Yllä olevissa kuvissa näkyy ne palluraiset jotka päätyi koruiksi asti. Special editionina mukana nuo eläinhahmot, eli persikkainen pupu ja harmaa nalle. Ne tosin vaativat korumielessä vielä hieman tuotekehittelyä, koska ne kääntyvät koko ajan väärinpäin ketjussa ollessaan. Noita sekoitusväripalleroita ajattelin tehdä ensi kerralla enempi. Ne kun tuovat hieman eloa noihin yhdistelmiin. Ootteko te jo kokeillut tehdä askartalumassasta koruja?


I made these jewellery from Fimo clay. 

4 comments:

 1. Kivan näköisiä! Monesti oon miettinyt että pitäisi noita itsekin kokeilla, mutta vielä se on jäänyt.
  http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Mä oon myös intoutunut Fimo-massasta korujenteossa. Se on kyllä hauskaa puuhaa se!
  Ootko muuten ostanut nuo käyttämäsi värit valmiiksi tuon värisinä vai ootko sekoittanut ne erivärisistä massoista? On nimittäin ihanan herkulliset värit! :)
  Itse kokeilin viimeksi juurikin sekoitella itse värejä ja se vasta viekin mennessään, kun alkaa etsiskellä toinen toistan herkullisempia värisävyjä...

  Täältä voi käydä kurkkaamassa mun viimeisimmät kokeilut:
  http://lauranteehetki.blogspot.fi/search/label/polymeerimassa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noi oli suoraan paketin värejä, mutta osan tein kaksivärisiksi sekoittamalla niihin pilkkuja jostain toisesta väristä. Ensi kerralla ajattelinkin sekoitella erilaisia omia värisekoituksiakin :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails