Wednesday 28 August 2013

Popsicles & drinking bottles.


Aurinkoisen päivän päätteeksi on vain sopivaa puhua mehujääpuikoista eikö vain? Mulla tuli joskus tuossa keväällä/kesällä hirmu himo kokeilla tehdä itse mehujäätä. Tai oikeastaan ei edes perinteistä mehujäätä vaan jogurtti- ja rahkajäätä. Metsästin jäätelöpuikkomuotteja oman aikani kunnes löysin nämä kuvissa näkyvät jotka edes semisti oli sitä mitä hain - olisin halunnut niitä perinteisiä puuvarrellisia, mutta ovathan nämä muoviset ehkä käytännöllisempiä kun voi käyttää useampaan kertaan.

Sitten joku kerta sattui olemaan sopivat matskut kaapissa ja pistin kokeiluun. Heitin muotteihin kerroksittain mustikkarahkaa, maustamatonta jogurttia ja makujogurttia. Ja pakkaseen. Homma toimi jotenkuten ok, vaikkakin perinteinen mehujää olisi varmasti helpompaa syötävää kuin tämä rahkasysteemi. Joitain vinkkilöisiä tähänkin varmasti jostain löytyisi fiksummilta tekijöiltä, mutta näillä mentiin eka kerta ja oli ihan jees. Seuraavaksi kokeilen ehkä ihan perinteistä mehujäätä :) Juomapullot on matkamuisto Australiasta. Ihanan isot ja ihanan tyyliset pullot minun mielestä.

I wanted to try making popsicles out of youghurt and quark. It worked out ok, but could have been better made of just juice. The drinking bottles are a souvenir from Australia. 

10 comments:

 1. No kyllä on ihanat juomapullot!!

  :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin! Näistä vesi maistuu ja näyttää kivalta :)

   Delete
 2. Nam! Itse olen ihan hulluna kaikkeen, mikä sisältää jäädytettyä jogurttia - pitääpä laittaa kokeiluun :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kaikki jogurttijuttu on aina jees :) t. toinen jogurttihullu

   Delete
 3. Voi hitsi ettei noita pulloja saa Suomesta! On meinaa hienoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä - etenkin kun tuntuu että kivoja juomapulloja ei oikein löydy mistään ylipäätään!

   Delete
 4. http://www.kemikaalicocktail.fi/2013/06/kolme-maidotonta-kotijaateloa/ Näitä oon suunnitellut itse kokeilevani. Ei sen maidottomuuden takia, vaan ihan muuten vaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Otin reseptit talteen tulevia kertoja varten :)

   Delete
 5. Kääk! Siis törkeen hienot juomapullot! Ne on yleensä rumuuden ruumiillistumia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No todellakin ne on yleensä ihan karseita...

   Delete

Related Posts with Thumbnails