Wednesday 4 September 2013

Rose begonia.


Mä olen niitä, jotka tappaa kaktuksetkin liian vähällä kastelemisella ja kaiken muun liialla kastelemisella. Joten ei ihme, että piharemontti nykyisessä kodissa on - noh, vaiheessa. Sisälle kuitenkin kovasti kovasti haluaisin jotain vehreää. Yhden kasvin ostin jo keväällä, mutta siitä on enää yksi raaja elossa. Muut oksat kuoli. Heitin ruukun lössöine haaroineen ulos kesällä "paranemaan" ja kuin ihmeen kaupalla yksi oksanen selvisi rääkistä ja nyt odotan jännityksellä tuleeko sieltä vielä lisää oksasia jatkossa.

Nyt ostin heräteostoksena Kodin Terrassa käydessä ruusubegonian. Sen herkullisen sävyinen punainen väri houkutteli ja veti niin kovasti puoleensa, että se oli otettava mukaan. Aion hoivata sitä parhaani mukaan, joten selvitin miten sitä oikeasti pitäisi hoitaa. Tässä mun tutkimustuloksen anti, kertokaa toki viisaammat viherpeukalot omat niksinne!


Näin hoidat ruusubegoniaasi:

EDIT // Ei kannata ihan suoranaisesti mun ohjeita kuunnella. Todiste täällä

Kerrottukukkaiset pauliinabegoniat ovat nimeltään ruusubegonioita. Ruusubegonia on yksivuotinen kukka, joka sopii niin ulos kuin sisälle.

Sijoitus / valo
Sijoita valoisaan paikkaan, mutta ei suoraan auringonpaisteeseen. Itse laitoin keittiön pöydälle ikkunan läheisyyteen, mutta sälekaihtimet estävät yleensä suoran auringonpaisteen. Ruusupegoniat viihtyvät hyvin normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, ja lämpiminä kesinä ne voi siirtää vaikka parvekelaatikkoon tai ruukkuun, kunhan katsoo, että ulkona ne on suojattu suurimmalta auringonpaahteelta ja runsaalta kastumisen vaaralta kaatosateiden varalta.

Kastelu
Anna vettä mieluiten aluslautasen kautta niin paljon kuin multaan imeytyy. Älä päästä multaa koskaan rutikuivaksi, muutoin kukat varisevat ja nuput kuivuvat, mutta pintamulta saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Vesijohdosta otetun kasteluveden kannattaa antaa seisoa avoimessa astiassa, jotta se lämpenee huoneenlämpöiseksi.

Lannoitus
Ruusubegoniaa kehoitetaan lannoittamaan parin viikon välein. Huonekasvien lannoitukseen on monia valmisteita. Liuoslannoitteet on helppo sekoittaa kasteluveteen vaikka joka kastelukerta. Rakeet, pillerit ja puikot liukenevat hitaasti, jolloin kasveja ei tarvitse lannoittaa kovin usein. Lue lannoitteen pakkauksen annostusohje ja toimi sen mukaisesti. Itseltä löytyi kaapista jotain vanhaa Rainbow kukkaravinnetta, joten kokeilen nyt alkuun sitä.

Onko teillä huonekasviaikeita tulevalle syksylle/talvelle?

2 comments:

 1. Love how the flower is...I think here we have another kind of begonia....
  Love that little bird for kitchen paper ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, there are a few types of begonia if I have understood correctly :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails