Tuesday 16 October 2012

Season's greetings.

On tuo sesonkimaisuus ja sesonkiruoka ollut mielessä viime aikoina. Niinkuin ajatuksena ylipäätään. 4 vuodenaikaa on mun mielestä niin iso rikkaus, etttä siitä pitäisi muistaa iloita useammin. Vuodenaikojen mukana tulee erilaisilla tunnelmilla varustettuja aikoja ja tekoja ja ruokia jne, jotka tuovat iloa eri ajanjaksoihin. Jostain syystä tänä syksynä olen nauttinut aiempaa enemmän omenahyveestä, joka on tehty anoppilan omenista, ihastunut punajuureen entistä vahvemmin, ja haravointikin on jotenkin ihanan rauhoittavaa puuhaa. Syksy on ihanaa aikaa.

En ole ikuna ollut sienien ystävä - ehkä opin niihin vielä joskus, mutta mieheni on suuri sienien fani. Hän sai työkaveriltaan läjän suppilovahveroita ja niistä hän pyöräytti sienikastikkeen mun uunijuuresten ja jauhelihapihvien kylkeen (lähinnä itselleen, mutta kyllä minäkin toki maistoin). Uunijuurekset on niin makean värisiä kun sekoittaa punajuurta, perunaa, bataattia, porkkanaa ja lanttua! Ja hyvää!

Ja  bonuksena tähän postaukseen taas uutta videomatskua mun lemppari Rebecalta:

I love that we have four seasons here in Finland. Fall is beautiful and I've been enjoying it so much this year. Season's food is wonderfull - especially vegetables made in the oven - and they look so nice too! Here's a new video by my favorite Rebecca Ferguson:


5 comments:

 1. I also love how 4 seasons are drawn in nature...and those vergies look so yummy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Veggies made in the oven are so yummy! =)

   Delete
 2. Ihana pieni metallikori! Mistä noita saa? Kaipaisin samaan tarkoitukseen juurikin jotain vastaavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo kyseinen kori on ostettu parisen vuotta sitten Kuortin (lähellä Mäntyharjua) rautakaupasta, eli sieltä sitä tuskin kannattaa lähteä etsimään =) Mutta olen nähnyt noita jossain muissakin sisustuskaupoissa joskus eli kannattaa varmaan kierrellä pikkusisustusliikkeitä sillä silmällä =)

   Delete
 3. Kiitos, Taru, vastauksestasi! Joskus rautakaupoisa voi tehdä todella kivoja löytöjä, etenkin jos on kekseliäs.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails