Sunday 30 September 2012

Nutty chocolate goodies.


Monesti viikonloppuna työviikon jälkeen tulee fiilis, että tekee mieli herkutella. Nyt kun koitan syödä mahdollisimman terveellisesti niin perusherkut ja karkit on aikalailla nounou. Joten pitää yrittää keksiä erilaisia herkkuja. Jotain mitkä ovat edes himpun verran parempi vaihtoehto kuin donitsit ja sipsit ja irtokarkit. Tummaa suklaata aina suositellaan ottamaan pala tai kaksi makeanhimoon joten päätin käyttää sitä. Sulatin tummaa suklaata ja kaadoin sen pähkinöiden päälle ja siitä tuli meille viikonlopun herkkupalat. Tosin vielä himpun verran paremmat versiot syntyivät ihan vahingossa. Olin sulattamassa suklaata vesihauteessa ja suklaan sekaan lipsahti reilusti vettä. Kaadoin ne suklaan seasta pois, mutta suklaa ei enää sen jälkeen ottanut sulaakseen. Joten piti keksiä joku muu tapa saada suklaa löllömmäksi. Lämmitin Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä ja sekoitin sen sulkaan sekaan ja sain suklaan sopivan löysäksi. Heitin sekaan epämääräisen määrän pähkinöitä ja rusinoita ja lusikoin mössön muffinssivuokiin.

I made these nutty chocolate goodies this weekend.


8 comments:

  1. Näyttävät oikein makoisilta ja kauniilta herkkupaloilta! Hyveellisiäkin ovat vielä mokomat, voisiko paremmaksi mennäkään :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu se on aina kiva jos löytää herkkuja mitkä eivät ole ihan pahimmasta päästä ;)

      Delete
  2. Replies
    1. I'm not a big fan of dark chocolate but these were quite good =)

      Delete
  3. Oi, nam, mun pitäis kanssa taas vaihteeksi siirtyä terveellisempiin herkkuihin. Kahvilassa työskentely on saanut aikaan sen, että joka päivä mussutan kaikenmaailman pullia ja kakkuja, oi voi, sokerikoukutus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiedän mitä tarkoitat! Välillä jää superkoukkuun joihinkin juttuihin....

      Delete

Related Posts with Thumbnails