Friday, 28 September 2012

I'm going where the people know my name.Vietän vapaa iltaa kaikesta. Perjantai ilta, vapaa ilta. Yksin kotona. Hyvää musiikkia, lasi viiniä, viltti ja kynttilöitä. Autuus.

Mä pidän tuossa blogin oikeassa palstassa listaa kunkin hetken lempparibiiseistä. Nyt ykkösenä on Keane Sovereign Light Cafe. Siinä on jotain mikä koskettaa. Olen asunut nelisen vuotta ulkomailla. Ensin vuoden verran Englannissa, sitten vajaa pari vuotta Tanskassa ja sitten taas about vuoden Englannissa. Jokaisella kerralla nautin olostani ja elämästäni missä ikinä olinkin, mutta kolmannen vuoden kohdalla koti-ikävä oli suunnaton. Lontoo on edelleen toinen kotini, mutta nämä sanat Keanen biisissä tuovat niin elävästi mieleen sen hetken kun tajusin, että nyt on mentävä kotiin: Oh, why did we ever go so far from home? Ja kappaleen lopussa I'm going where the people know my name saa mut herkistymään joka kerta lähes kyyneliin. Suomeen palaamisen jälkeen ei mennyt montaa vuotta kun muutimme takaisin kotikaupunkiini. Tänne pieneen kaupunkiin missä ei ole mitään erityistä, tänne missä ei sporat kulje, tänne missä tuoksuu puusaunalle pimeinä syysiltoina. Tänne missä tunnen olevani kotona. Ulkomailla eletyt vuodet olivat yksi paras tekoni ja voisin helposti lähteä uudestaankin ulkomaille töihin, mutta oi miten onnellinen olenkaan nyt kotona!

I keep a list of my favorite songs of the moment on the bar on the right. One one my favorites now is Keane's Sovereign Light Cafe. It touches me. I've lived abroad for about 4 years. In England for two years and in Denmark for about two years. Those years abroad taught me a lot and I wouldn't change them, but I also learned where my real home is and it's here in Finland. There are a few lines in the song that remind me of that moment when I realized that I have to move back home; 
Oh, why did we ever go so far from home? and I'm going where the people know my name. I moved recently back to my old home town, a little town where there isn't anything special but I feel so at peace in here. Oh how happy I am to be home!

10 comments:

 1. Omia parhaita hetkiäni monesti on juuri se että saan olla hetken yksin, vain itseni kanssa, sitten jaksaa taas antaa itsestään muillekin. Hyvää viikonloppua, ja jään kuuntelulle biisivalintojesi suhteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksin oleminen tekee välillä hyvää ja tosiaan yksin vietetyn illan jälkeen on ihana taas olla perheen ja ystävien kanssa.

   Delete
 2. Mukavaa viikonloppua sinne sohvalle! Saatkin olla tarkka, että viinilasi pysyy pöydällä! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo täytyy tarkasti asettaa lasi pöydälle ;) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Delete
 3. Aivan ihana biisi!
  Itse asun täl hetkel Lontoossa, nyt on kolmas vuosi menossa ja täytyy sanoa et monesti miettii että miks sitä oikeesti jäikää tänne? Viihdyn täällä tosi hyvin, mulla on kiva asunto ja työpaikka ja mahtavia kavereita, mut joku siinä kotimaassa vaan pikkuhiljaa alkaa vetää puoleensa. Ehkä mä joskus tuun takas Suomeen, ken tietää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedän tarkalleen mitä tarkoitat! Siellä maailmalla on niin kivaa, mutta joku mystinen voima sitten loppupeleissä vei voiton ja ajoi mut kotiin. Kaikille ei sellaista tule, mutta mulla se tuli niin voimakkaasti että sille ei voinut mitään. Nyt tosin tuli ikävä Lontooseen ;) Asustelin siellä Tower Bridgen liepeillä ja se oli niin mahtavaa!

   Delete
 4. Ihana biisi ja koskettava kirjoitus! Tiedän niin mitä tarkoitat,olen ollut pienen ikäni se, joka kaipasi maaimalle ja jonnekin muualle, ja sitten lähdinkin, vaihto-oppilaaksi, ja asumaan ja työskentelemään pääkaupunkiseudulle. En kadu noita vuosia enkä vaihtaisi hetkeäkään pois, mutta nyt tuntuu kuitenkin hyvältä olla taas takaisin kotimaisemissani lähellä tuttuja ja rakkaita ihmisiä. :)

  Ihanaa iltaa sinulle, oma aika on kyllä parasta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nykyään ollaan paljon vaihdossa ulkomailla, matkustellaan maailman ääriin, haetaan työkokemuksia ulkomailta ja muutetaan työn, rakkauden tai minkä lie perässä sinne ja tänne joten uskon, että monella on sama tilanne - veri vetää kotiseuduille. Siksi kai vanhempana useat ihmiset muuttavat takaisin kotiseuduilleen (kun on lapset kasvatettu jne). Kyllä sen paikan missä asuu pitää tuntua kodilta - muuten on raskasta olla. Ihanaa, että olet onnellinen siellä missä olet nyt!

   Delete
 5. I haven´t lived abroad but that is a feeling why I never did. I need to feel that I am at home, that know people around...

  ReplyDelete
  Replies
  1. That's good that you know that about yourself right away.

   Delete

Related Posts with Thumbnails