Sunday 16 September 2012

Charming Stockholm.


Kesällä tuli käytyä Tukholmassa. En ole mitenkään hirmuisen superina kaupunkina sitä pitänyt, mutta syy on ehkä ollut siinä, että yleensä siellä käy vain laivareissuilla, joiden kaupunkiosuus menee vanha kaupunki - Sergelin tori hoodeja ravatessa. Tällä kertaa näki vähän enemmän ja se avasi ihan uuden Tukholman. Paljon eläväisiä kahviloita ja ihanaa eurooppalaista ravintolakulttuuria, sympaattisia pieniä katuja ja keskustan lähellä  olevia erikoishienoja paikkoja kuten Rosendal's Trädgård. Rosendalin puutarha on avoin puutarha, jossa kasvatetaan kasviksia ja kasveja ja jossa kahvilasta ostetun salaatin, sandwhichin tai muun kevyen lounasruoan voi nautiskella puutarhan satumaisen kauniissa ympäristössä. Kahvilassa käytetyt ainekset luonnollisesti ovat paikan päällä luonnonmukaisesti käytetyistä raaka-aineista ja kasvihuoneissa kasvavia tomaatteja ja porkkanoita yms. voi ostaa paikan omasta pikkumyymälästä. Myymälässä on myynnissä myös pientä lahjatavaratyyppistä juttua ja ihania paikan päällä leivottuja leipiä ja muita leivonnaisia. Rosendalin puutarhaan voi jopa käppäillä, se on sen verran lähellä keskustaa. Matka taittuu mukavasti rannan maisemia katsellessa, kuten tuo viimeisessä kuvassa oleva viehättävä laivan kannella oleva istuskeluryhmä. Siihen olisi tehnyt mieli jäädä ottamaan lasillinen viiniä =) Toinen uusi paikka minulle oli Östermalmin vanha kauppahalli. Kauppahalli kuhisi täynnä ihmisiä ja notkuvia myyjien pisteitä. Paljon paikallisesti valmistettua ruokaa ja juomaa kuten toiseksi alimmaisessa kuvassa olevat mehut.

I visited Stockholm during the summer. I've been to Stockholm many many times, but have never really properly seen the city as all of the times I've been there have been a half day spent there when on a cruise from Helsinki to Stockholm. This time I saw Stockholm with new eyes and saw lovely places that I never even knew existed. One of them was Rosendal's Garden which is an open garden, with the main purpose of presenting biodynamic (organic) garden cultivation to the general public. Their plots and greenhouses yield a wide selection of biodynamically grown vegetables, flowers, herbs and pot-plants, most of it sold in the Plant Shop or the Garden Shop, or used for cooking in the Café. In the café, they serve coffee and tea, sandwiches, pastries, and light lunch dishes, with nothing but organically grown ingredients. All bread, pies, buns, cookies and cakes come from their own Bakery where you can also buy these lovely products. It's quite near the city center so you can even take a walk along to shore to get there.  Another lovely place is Östermalms Saluhall - an old market hall. 

2 comments:

  1. Postauksesi virittää taas matkakuumetta.. Itse tykkään Tukholmasta kovasti, ehkä enemmän kuin Helsingistä. Täytyy tyytyä retkeilemään kotikonnuilla! ps. blogissani on sinulle tunnustus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kotikonnuilla retkeileminenkin on varsin mukavaa monesti, mutta onhan se totta että välillä on kiva käydä ihan "oikeilla matkoilla" =) Kiitos tunnustuksesta! Käyn tsekkaamassa sen piakkoin!

      Delete

Related Posts with Thumbnails