Wednesday 16 April 2014

Game hide & DIY dots lamp.On se vaan yhenlaista. Kun keksii jonkun idean, joskus se on vaan päästävä toteuttamaan se he-ti. Eikä viidestoista päivä. Toisinaan taas käy niin, että saa innon puuskan ja siihen puuskaan se sitten jääkin se innostus. Jälkimmäinen kävi taas Moonan huoneen uudelleen järkkäyksen kanssa. Siitä pieni tunnelmointi tänään instan puolella. Tämän hyllytuunausidean kanssa toiminta puolestaan oli nopeaa. Tuli idea, menin kauppaan, ostin sen väriset pahvit mitä ensimmäisestä kaupasta sattui löytymään mikä sopi tarkoitukseen, tulin kotiin ja iskin ne paikalleen. Tosin, se muu huone jäikin sitten kaaoksen valtaan ;)

Siirsin siis pelihuoneessa olleet lautapelit Moonan huoneeseen - koska ne on vähänniinkun leluja ja sen tilalla olleen työpisteen pelihuoneeseen. Näin muodostui ns. aikuisten huone ja lasten huone. Aikuiset meillä ilmeisesti siis tekee hommia koneella, askartelee, katsoo tykiltä ohjelmia, lukee lehtiä ja koodaa. Lapsi puolestaan edelleen möllöttää lähinnä metrin säteellä lattialla siihen mihin hänet on jätetty, ja äidin mielestä hänen huonetta voi käyttää kaiken ylimääräisen varastona ;)

Mutta tähän idikseen palatakseni vielä; Lautapelien säilytykseen vaaditaan tuollainen melkoinen tila - lautapelifriikkejä kun ollaan. Can't wait, että tuohon määrään lisätään tulevaisuudessa vielä lasten pelit... Alkuun ajattelin, että on kivannäköistä kun pelit on esillä joten hankimme avohyllyt. Mutta olinkin väärässä ja niitä parisen vuotta katseltuani keksin että lykkään kaapin "oviksi" paksut aaltopahvit. Mittaus ja leikkaus oikeaan kokoon ja sinitarroilla kiinnitys kulmista ja voila! DIY kaapin ovet ovat valmiit!

Toinen DIY rojekti tässä huoneessa oli tuo pilkkulampunvarjostin. Otin tussin käteen ja värittelin sillä palloja vanhaan lampunvarjostimeen. Tuli tuollainen kärpässienimäinen meininki.

Ja jos yhtään innostut laadukkaista valokuvista, iloisesta meiningistä ja vähänkään lapsiaiheisista jutuista niin Kidd.O lehti on oiva lukupaketti sinulle! Ensimmäisen numeron takakansi koristaa nyt Moonan huoneen seinää ja uusin on haettu ilmestymispäivänä, mutta on vielä osittain lukematta - säästelen sitä ison teekupposen ja oman rauhallisen hetken pariin.


I created these DIY cardboard "doors" to our open gameshelf. Just bought cardboard, measured and cut according to the shelf spaces and put them up with blu tack. Another DIY project is that lamp with black dots. Just draw random dots with a pencil to a lamp shade and that's it!

16 comments:

 1. Upeat tuunaukset! Kivalta näyttää kaikki muukin. :)

  ReplyDelete
 2. Hih, hauska idea :) Itte tykkään noista nopeista ja nyt heti- tyyppisistä ratkaisuista pienissä DIY jutuissa. Sillon ei tule turhia jumitettua yksityiskohtien miettimisessä - ne kun välillä tappaa luovuuden hullun puuskan..Superhieno tuli!

  ReplyDelete
 3. Todellakin hyvännäköinen. Ja Kidd.o on lukemati täälläkin, josko minilomalla sitten..
  äh, sekin jo täynnä ohjelmaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei saa liian täyteen tunkea ohjelmaa lomia! Koitahan levähtää ja ottaa itsellesi ja Kidd.O:lle pieni hetki :)

   Delete
 4. Mahtava idea! Ei olisi kyllä tullut itselleni mieleenkään, että noinkin saa kaappeihin ovet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo hieman ovat purkka-liimameiningillä, mutta toimii!

   Delete
 5. Onpa mahtava idea! Usein parhaat ideat ovat juuri yksinkertaisia oivalluksia.

  Ja kylläpä muutenkin näyttää inspiroivalta tämä blogisi. Löysin vasta tieni tänne, täytyypä kenties jäädä tutkimaan paremminkin :)

  ReplyDelete
 6. Toi on vaan niin paras toi yksisarvistaulu! :D Oon tässä jo jonkun aikaa miettinyt että itelleki pitäis saada joskus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ja jos et tilaa niin kirjoita teksti vaikka vaan blancolle paperille ja laita valokuvakehyksiin niin saat ainakin tekstin itelles :)

   Delete
 7. Tätä ideaa taidankin kokeilla lastenhuoneen hyllyyn, oot sinä vaan kekseliäs :). Ja siksipä juuri saat minulta haasteen. Toivottavasti löydät aikaa sen tekoon ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katja haasteesta! Koitan tosiaankin löytää ajan sen tekemiseen :) Juujuu, kokeile tuota ihmeessä!

   Delete
 8. Tosi hyvä idea lautapelien kätkemiseen! Aattelin samoin että olis kiva, että pelit on esillä (meillä ne on nyt olohuoneessa). Todellisuudessa silmä kaipais kuitenkin levollisempaa näkymää. Hmmm, ehkä tästä lähtee ajatus kulkemaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo meillä ollut siis samat ajatukset :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails