Saturday, 22 January 2011

Waste sorting bin.

Me kun asutaan pienessä kerrostalokaksiossa niin jokainen sisustusratkaisu joka tuo tilaa tai järjestelee asioita järkevämmin on tervetullut. Mulla on pyörinyt mielessä jo jonnin aikaa hankkia eteiseen sähkökaapin alle muutama kenkähylly, koska kengät pursuaa aina yli äyräiden. Mutta ongelmana on ollut että ei olla löydetty tarpeeksi pientä joka sopisi tuohon tilaan. Ikeasta löytyi kuin löytyikin aivan ihanteellinen ratkaisu; Retur jäteastia! Ostettiin niitä kaksin kappalein ja laitettiin ylempään jokapäiväiset sanomalehdet yms. posti ja alempaan lenkkarit. Toimii kuin unelma ja näyttääkin ihan ok:lta.

Suurensin muuten hieman blogin kuvia. Testataan nyt tätä kokoa ja katsotaan sitten että päädynkö takaisin pienempään vai onko tämä jatkossa ok.

We bought a Retur waste sorting bin from Ikea where we store daily newspapers and other post and some of our shoes. Its perfect!


11 comments:

 1. Tosi kätevän näköiset! Ja ei ulkonäössäkään valittamista. :) Voi miksi asun kaukana Ikeasta eikä ole edes autoa jolla niihin kauempana oleviin pääsisi. :D Ehkä kesällä!

  ReplyDelete
 2. Hyvä idea taas! Mun mielestä isommat kuvat näyttävät kivoilta. Olen itsekin vähän pohdiskellut omia kuviani, jotka ovat aika pieniä. Olis kiva suurentaa, mutten oikein tiedä miten ilman että blogin ulkoasu muuttuu liikaa. Miten sä teit tämän?

  ReplyDelete
 3. Aivan loistava idea! Mulla olis pienessä eteisessä vastaava nurkka jossa toi toimis kun unelma. Olette siis poranneet laatikostot seinälle eli alle lattiallekin mahtuis pari kenkäparia jos sen nostais tarpeksi korkealle? Saiko laatikostot hyvin kiinnitettyä toisiinsa? Mahtuuko laatikkoon kolme kenkäparia rinnakkain?
  Kiitos lisätiedoista!

  Anne

  ReplyDelete
 4. Ana; and more than anything it's handy!

  Petra Ilona; Joo toi laatikkosysteemi on yllättävän kivan näköinen jäteastiaksi ;)

  Kotilo; Mä olen tehnyt tuon kuvien suurentamisen siten että sörkin itse suoraan html- koodia jossa levensin palstojen kokoa jotta isommat kuvat mahtuvat siihen.

  Html koodiin pääsee käsiksi ulkoasun muokkaus -kohdassa; 'muokkaa html-koodia'. Siellä määritin header-wrapperin koon isommaksi. Mulla nyt 800px. Sitten vielä määritin outer wrapperin tuohon samaan 800px ja main wrapperin 520px ja sidebar wrapperin 220px. Noita kokoja voi testailla. Mä päädyin nyt noihin. Aiemmin mulla oli tuo sisältö-kohdan (outer wrapper) koko 480px jolloin tein kuvistakin aina 480px levyisiä.

  Kuvat olen sitten joka kerta säätänyt tuohon kyseiseen palstan leveyden kokoon kun lisään kuvan. Sitä ennen teen kuvan oikean kokoiseksi Photoshopilla. Kun kuva on oikean kokoinen sitten taas menen kuvan lisättyäni html-koodia sörkkimään. Mutta tällä kertaa sieltä postauksen kirjoituksen valikosta suoraan. Sielläkin on 'muokkaa html-koodia' välilehti. Jos haluat tähän ohjeita niin voin laittaa niistäkin tarkemmat ohjeet vielä tulemaan =)

  Anonymous; Jep, eli laatikot on porattu seinään kiinni - itse laatikot ovat hyvin kevyitä ja helppo kiinnittää. Laatikoita voi yhdistää niin monta yhteen kuin haluaa. Niissä ei ole erikseen sen kummempaa kiinnitysmekanismia kuin että ne 'loksahtavat' toistensa päälle. Pysyvät kyllä seinään kiinnityksen takia hyvin paikoillaan.

  Laatikoiden sijainnin ja korkeuden voi helposti itse päättää tilaan sopivaksi. Meillä laitettiin pieni rako lattian ja laatikon väliin, että alempi laatikko nojaa kätevästi lattialistaan ja laatikoiden alta mahtuu pyyhkimään pölyt. Eli jos jättää enempi laatikoiden alle tilaa niin kengät tms. mahtuvat oikein hienosti sinne.

  Laatikoihin mahtuu kolme kenkäparia vierekkäin - riippuen tietysti kenkien koosta. Meillä on naisten ja miesten lenkkarit ja yhdet läpykkäät. Jos laittaa esim. pieniä naisten kenkiä niin sitten voisi mahtua päällekkäin jopa 5 paria.

  Toivottavasti nämä tiedot auttavat!

  ReplyDelete
 5. Kiitos ystävällisistä lisätiedoista!
  Jäinkin läpikäymään koko blogisi, merkkaan sut suosikikseni, siksi mukava tämä on:)

  Anne

  ReplyDelete
 6. Anne; Kiva, että tiedot auttoivat! Tämän takia blogit on superkivoja, niillä voi levittää ja jakaa tietoa kätevästi =) Ja kiva kun tykkäät tästä blogista =)

  ReplyDelete
 7. Quite kätevää. Vois toimia mullakin. Hmm, pitää miettiä.

  ReplyDelete
 8. Chatrin; ainakin on edukas vaihtoehto jos tuollaista tarvitsee =)

  ReplyDelete
 9. Hyvä Taru!loistava idea!

  ihania juttuja taas, sä se keksit/jaksat!.. yks juttu jäi askarruttamaan.. se lamppu minkä ite askartelit.. eiks se syty palamaan kun se kuumenee kun se on paperia..?

  Haleja!

  Minna

  ps. panta on ihana!kiitos <3

  ReplyDelete
 10. Minna; Se on itse asiassa paksumpaa kartonkia eikä paperia mitä käytin siihen lamppuun. Vertasin sitä erääseen paperitähtilamppuun mikä meillä on ja tuntuu saman tyyppiseltä matskulta. Mutta seuraan toki tässä alkuun vielä että eihän kartonki kuumene lampun ollessa päällä. Kiva kun huolehdit! =)

  Ja kiva että panta on kiva! Haleja!

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails