Sunday, 23 January 2011

DIY Paper lamp shade.

Poppytalkissa oli juttu kuinka tehdä itse puuviilusta lampunvarjostin. Siitä inspiroiduin tekemään meidän eteisessä roikkuneeseen lamppuun varjostimen. Meillä on roikkunut 2 vuotta eteisessä valona pelkkä energiansäästölamppu johdon päässä. Ajatuksena oli siirtää partsilla oleva roikka lamppu eteiseen, mutta se idea ei oikein saanut tuulta alleen avokilta kun meidän pistorasia on aivan lattian rajassa jotenka aina kun valon laittaisi päälle ja pois niin pitäisi kyykkiä. Too hard.

Askartelin oman version tuosta Poppytalkissa olleesta lamppuideasta.

I made my own version of the DIY lamp shade instructions found from Poppytalk.


Ensin tein kiinnikkeen lampun ja paperin välille, eli leikkasin lampun kiertokohdan kokoisen reiän kartonkineliöön. Tähän neliöön kiinnitin paperisuikaleet.

Sitten kieritin kartonkineliön paikoilleen.

Seuraavaksi leikkasin paperisuikaleita, n. 2,5 cm levyisiä ja keskenään hieman eri pituisia pätkiä. Jos meinaa tehdä oman version pituus kannattaa tsekata lampun kokoon sopivaksi. Mulla oli iso lamppu kyseessä joten tein reilun pituisia.

Sitten vuorossa oli kiinnitys. Käytin vahvaa yleisliimaa ja kuivumisen ajan pidin muutamilla klipseillä paperisuikaleita kiinni pahvineliössä jotta ne eivät irtoaisi niin helposti.

Kun tuntui että oli sopiva määrä suikaleita niin sitten vaan lamppu kattoon!

11 comments:

 1. Vau. Sä se vaan jaksat värkkäillä. :)Hieno!

  ReplyDelete
 2. Upea! Sun pitää ruveta tehtailemaan noita, varmat markkinat!!

  ReplyDelete
 3. Heli; Dänks ;)

  Selma; Tossa versiossa ei ole ihan vielä tuotekehitys paikoillaan kun lamppu pitää ruuvata kiinni ennen "lampunvarjostinta" joten lampunvaihto ei ole kovin kätevää... ;)

  ReplyDelete
 4. Kiva idea!
  Voisitko kertoa, mistä saisi tuollaisia metallisia klipsejä. Olisivat käteviä pitämään liimattavat yhdessä, mutta myös tyylikkäätkin.

  ReplyDelete
 5. Hauska!

  Itsetehdyissä (tai ainakin suunnittelluissa) valaisimissa on oma hohtonsa. Teimme n. vuosi sitten New Yorkista raahatusta vanhasta painosylinteristä valaisimen, tosin sopivankokoiset puukiekot sorvasi puuseppä (ja Siippa meni valitsemaan varmaan kaupungin kalleimman puusepän kohtuullisen yksinkertaiseen hommaan...), Siippa lakkasi ne, sähkötarvikkeet sai ostaaa sellaisenaan, mutta sopivan varjostimen etsiminen oli pitkällinen show, kauheita mummovarjostimia löytyi irrallisena, muttei sellaista jota etsimme. Teettäminen olisi maksanut yli 200 €!!! Loppujen lopuksi Anttilan alenurkasta löytyi kuteinkin juuri sopiva moderni rikkinäisenä palautetun valaisimen varjostin ja sopuhintaan.

  http://lumolifestyle.blogspot.com/2010/01/printing-cylinder-light-is-finally.html

  Nyt on lattiavalaisin suunnittelussa, katsotaan milloin pääsemme asiassa eteenpäin, suunnitelmaan kuuluu teräsputkia, vanhoja piparkakkumallisia hanan "vipuja" ja hitsaamista...

  ReplyDelete
 6. Merikukka; Nuo metalliklipsit on ostettu Oslosta Granit nimisestä liikkeestä. Ne on itseasiassa magneetteja ja pidän niitä jääkaapin ovessa =)

  Lumo; tuo teidän tekemä lamppuhan on jo aivan pro meininkiä eikä mitään paperin kanssa leikkimistä =) Tosi hieno! Alenurkat ja kirpparit ovat joskus pelastuksia juuri tuollaisessa kun ei meinaa mistään haluttua juttua löytyä! Ja ihania uusiakin lamppusuunnitelmia teillä!

  ReplyDelete
 7. Kiitos vastauksesta! Ja harmi!

  ReplyDelete
 8. Onpas kiva lamppu!! Mut sori, vähän pelottaa, et se syttyy palamaan tai jotain, kun on oma tekele. Olikohan se teillä jo la? En huomannu sitä enkä edes uutta "kenkähyllyä", kun puuttuva matto tais viedä kaiken huomion. ;)

  ReplyDelete
 9. Niina; lamppu syntyi vasta sunnuntaina. Ja joo koko ajan sen paloturvallisuutta tarkkaillaan. Kartonki on paksua ja ei ole vielä lämmennyt lainkaan vaikka lamppu on ollut päällä pitempäänkin. Joten nou worries. Kenkähylly kyllä oli jo paikoillaan - se on täydellisen huomaamaton!

  ReplyDelete
 10. that's super cute!!! Are looking for lamp shade inspiration and you really gave me something here!!! Great post, beautiful lamp.

  XoX

  Atta

  ReplyDelete
 11. Atta; I'm glad if you found inspiration! =)

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails