Thursday, 22 November 2012

Yarn inventory.


On havaittavissa korrelaatio sen välillä kuinka paljon tekee töitä & urheilee versus kuinka paljon kerkeää miettiä kotihommia ja remontteja ja puuhailuja. Olen keskittynyt nyt töiden tekoon ja urheiluun ja siksi kotiaskareet (mukavatkin sellaiset) ovat jääneet vähemmälle. Eikä tilanne varmastikaan tässä tämän vuoden puolella enää muutu kun laskin, että vapaapäiviä ennen joulua on huikeat 4 kappaletta ;) Ja niihin vapaapäiviin / edeltäviin päiviin on tungettu sitten pikkujouluja ja piparinleivontaa eli ei tarvitse kauheasti miettiä mitä sitä vapaahetkinä puuhastelisi. Se on ihan fine tällä erää. Meitä nimittäin odottaa uurastuksen päätteeksi tammikuussa myöhästynyt häämatka jonnekin kauas. Can't wait. Jonkun verran kuitenkin viime sunnuntaina innostuin järkkäämään kotonakin hieman juttuja. Kyhäsin jokin aika sitten ostetut Clasun valosarjan katossa olevaan koukkuun. Tarkoitus oli sijoittaa se rappusiin tai olkkarin ikkunoiden kupeeseen, mutta kun töpseliä eikä mitään koukkuja tai muita kiinnityshärpäkkeitä kumpaankaan sijaintiin löytynyt lähettyviltäkään hylkäsin nuo paikat tällä erää. Valosarjan takana nojaa eteisen kaapin liukuvoet, jotka on kohtapuoliin menossa paikoilleen.

Lisäksi otin työn alle pitkään todo -listalla olleen lankojen setvimisen. Että mitä teen mistäkin. Koska en vaan saa enää ostaa yhtäkään lankakerää ennen kuin nämä on käytetty. Aina kun keksin, että nyt haluan tehdä tämmöisen tai tuommoisen niin ikinä ei kuitenkaan löydy valmiiksi sopivia lankoja. Joten nyt tein niin, että levitin kaikki langat lattialle ja otin ohjekansion, käsityölehdet ja koneelle kerätyt ideat eteeni ja aloin käydä ideoita yksi kerrallaan läpi ja katsoin löytyykö siihen sopivia lankoja. Jatkoin tätä niin kauan, että sain lähes kaikille lankakerille jonkin työn mihin niitä käytetään. En laskenut montako työtä niistä tuli tehtäväksi, veikkaisin, että lähemmäs kaksikymmentä. Eli ei tarvitse vähään aikaan miettiä minkälaisen käsityöprojektin aloittaisi! Nyt nuo epämääräiset ohje/idea lappuset + lankakeräsetit nököttävät meidän olkkarin lattialla ja odottaa että alkaisin hommiin. Ensimmäinen työ on jo puolivälissä - jes! :) Miten muut toimii kun on epämääräisiä lankakeriä kertyy liikaa? Hommaatteko vaan langoille oman huoneen vai miten? :)

P.S. Eilen meinasin jo muistaa etsiä kameran takuukuitin ja viedä sen tänään huoltoon.

I put up a this light series in a hook I found from our ceiling and I also did a little inventory for my yarn. There's so much of those that I can't buy any more new yarn balls before I've used these. I made a list of what I'm gonna do with them. Now I don't have to think about  what to do next for a while ;)

18 comments:

 1. Mitä hemm.. Haluan kans tuommosen lankavuoren!! Jos ilmenee turnausväsymystä, voin tulla apuihin. ;) Olen ihan kutomispuuskissani. Kovasti kaavailtu urheilu on jäänyt ihan jalkoihin, vaikka sielua kiristääkin jokakuinen Foreverin kuukausimaksu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin vuosien varrella niitä vaan kertyy - etenkin jos harrastaa sitä mitä mä teen että ostaa aina vaan yhden tai kaksi kerää jotain kivaa lankaa ilman että tietää mitä siitä tekee ;) Nyt niitä on niin paljon, että apuakin todellakin tarvittaisiin! Pitää pitää joku langat käyttöön iltama ;) Mutta hei, toi urheiluhan on parasta vastapainoa kutomisjutuille! Ensin jumpalle ja sitten sukkia kutomaan sohvalle :)

   Delete
 2. Ihana väriloisto langoissa! :) Ja alkoi kiinnostamaan myös tuo valosarja, nätin yksinkertainen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värejä löytyy paljon, mutta ikinä ei silti sitä mitä haluaisi kun jotain uutta alkaa tekemään ;)

   Delete
 3. Itse teen noista jämälangoista ikuisia suosikkejani - Isoäidinneliöitä. Niihin uppoaa ne lankojen rippeet, joita ei muuten tule käytettyä. Lisäksi kun tekee projekteista inhimillisen kokoisia eli kokoluokkaa vauvalle viltti niin ei ehdi tuskaneuroosikaan iskeä. Niitä vilttejä on sitten mukava antaa ystäväpiirin uusille jäsenille lahjaksi. Niistä saa moni hyvän mielen eikä jämälangatkaan ole enää ongelma :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se se olisikin hyvä vaihtoehto jos edes muutama lanka olisi edes suurinpiirtein saman paksuista, että saisi tehtyä edes vauvalle torkkupeiton ;)Täytyy varmaan tehdä amigurumeja vaan ;)

   Delete
 4. Oi vitsi! Nämä kuvat pitää näyttää avokille että hän ymmärtää että ei mun lankavarastot ole ollenkaan niin suuret ja lakko pitää peruttaa! terkuin: lankalakolle joutunut

  p.s. ihania nuo kopat ja täydellisen värisiä lankoja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo joo näytä nämä kuvat, että saat vielä ostaa lisää! =) Kopat on todella joo hyviä näille langoille säilytykseen. Mun mies ei ole noista lankamääristä vielä valittanut mutta jostain syystä hän ei myöskään ole kauhean innostunut jokaikisestä lankarullasta samalla tavalla kuin minä ;)

   Delete
 5. Terveisiä täältä neuleblogien puolelta, toihan on vielä ihan hillittyä jos tuossa on kaikki :) Kaks muuttoa parin vuoden sisään ovat valitettavasti paljastaneet miehellenikin koko totuuden. Lankaa on tällä hetkellä olohuoneen kaapissa (aktiivisesti keskeneräiset, teen ihan just ja kaikkein ihanimmat), eteisen yläkaapissa (tuoreimmat jämät, vähemmän aktiiviset keskeneräiset ja teen ihan kohta) sekä häkkivarastossa kolmessa eri laatikossa (1) korkkaamattomat = yhtä lankaa on isompi erä jotakin projektia varten, (2) kivat mutta inspistä odottavat, (3) tylsät, mutta laadukkaat sekä (4) passiivisesti kesken. Tästä puuttuu pari säkillistä pörrö- ja tekokuitulankoja, jotka lahjoitin edellisen muuton yhteydessä lähipäiväkotiin ja -kouluun askartelumateriaaleiksi sekä tädilleni harrastusporukan sekalaiseen ryijyprojektiin. Lisäksi neulekirjoja, -ohjeita ja -lehtiä on makuuhuoneen ja häkkivaraston lisäksi säilytyksessä myös vanhempieni luona. Mä niin odotan meidän uuden kodin valmistumista - en kylläkään muuttoa, joka taas muistuttaa koko totuudesta - vaikkei sielläkään langat omaa huonetta saa, niin tilaa on kuitenkin vähän enemmän..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noooh, ei tuossa kuvassa näy kaikki. Kaksi kukkurallista tuollaista isoa pärekoria niitä on todellisuudessa. Sulla ne on kuitenkin tolla tavalla hienosti jaoteltuna! Mullakin ne oli kyllä ennen tuota inventaariota ripotetltuna eri huoneisiin, laatikoihin ja koreihin ja kasseihin jne - silloin ei tunnu että niitä on niiiin paljoa ;)Pakkaat ne vaan tulevassa muutossa erilleen eri huoneittein kamoihin niin ei totuus tule siinäkään yhteydessä ilmi ;)

   Delete
 6. Entinen työkaverisi, minun avopuolisoni Kristian sanoi jo joskus kauan sitten, että katsopa sitä Tarun blogia, että varmasti tykkäisit. Se aina jotenkin jä, ja nyt kun olen muutaman kerran käynyt kuikuilemassa ja ihastelemassa, sanoin K:llekin että hän oli niin oikeassa. Hirmu ihania inspiraatioita ja estetiikkaa, juuri sellaista josta itsekin tykkään. Peukku!
  Eveliina :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten kiva kuulla Eveliina! Kiva että tykkäät ja terkkuja Kristianille =)

   Delete
 7. Mahtavan värisiä lankoja ja nuo korit on jotain niin hienoa! Perin mummiltani(ei ole kuollut, ei vaan enää voi kutoa) hirveän määrän lankoja. Ne on vain niin pieniä keriä, ja kaikki niin erilaisia, etten tiedä mitä niistä tekis? Tällä hetkellä säilytys on käytännön syistä ihan vain muovinen kannellinen laatikko. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo no sehän se noissa langoissa mullakin on ongelmana, että kaikkea on vähän ja kaikki on eri paksuisia lankoja. Mutta jos sulta löytyy paljon saman paksuisia lankoja niin sittenhän voit yhdistellä niistä vaikka mitä - sukat, patalappuja, torkkupeittoja...

   Delete
 8. Voi vitsi, mun pitäis saada aikaiseksi samanlainen inventaario! Aika paljon keränloppuja ja kokonaisiakin keriä on kertynyt. Osa niistä on säilytyksessä vaatehuoneessa, osa koreissa olohuoneen puolella. Jännityksellä odotan, mitä jännää aiot näistä taikoa. :) Valot on kivat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se inventaario kannattaa niin tietää mitä on olemassa ja niistä saa idiksiäkin! :) Kahtotaan kahtotaan mitä näistä mun pätkistä syntyy...

   Delete
 9. Mä koitin että tuollasia valoja klasulta, mutta eipä ollu :( Bummer!
  No sainpa tästä inspiksen ja purin 2v vanhan epäonnistuneen tuubihuivin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, joo mäkin etin kyllä ensin paikallisesta Clasusta ja siellä ei ollu, mutta sitten hki keskustan puljussa oli ja nappasin sieltä. Ja hei hyvä toi tuubihuivijuttu! =)

   Delete

Related Posts with Thumbnails