Friday 4 July 2014

Crocheted laptop cover.

Tiedättekö sen tunteen kun on suunnitellut jotain kauan ja sitten kun sen saa valmiiksi? Aijjettä. Itse suoritus ei välttämättä ole juttu eikä mikään. Suurin aika tuhrautuu siihen, että pitäis tehä, haluis tehä, ois kiva tehä, millasen tekis, millon tekis ja sitä rataa pohdintaan. Sitten kun vaan aloittaa ja tekee ja sillä fiiliksellä, että nyt tehään sellanen mikä tulee eikä turhaan jännitetä niin tuleekin kaikista kivoin juttu ja kaupan päälle se hyvä mieli siitä kun saa jotain aikaiseksi. Näin kävi tämän läppärin suojapussukan kanssa nimittäin. Ajatus tehdä pussukka oli olemassa tyyliin jo vuosia. Varsinainen tarve uudelle läppärille oli noin puolisen vuotta ja nyt pienen suunnittelusession ja parin tunnin puuhastelun päätteeksi tuli vallan kiva suojapussukka mielestäni. Malli on oma. Se on yhdistelmä pientä suunnitelmallisuutta, epämääräistä kasaa lankoja, ja suunnitellaantehdessä -meininkiä.

Kaupan päälle näissä kuvissa näette mun ihanan sadepäivän mökkilookin ;)

ABOUT OHJE LÄPPÄRIN SUOJAPUSSUKALLE
Tarvitset:
3mm koukun
läjän jämälankoja, jotka sopivat 3mm koukulle
pientä sutvimishenkeä, jotta saat sopivan kokoisen pussukan

Aloitus. Luo 96 silmukkaa yhdellä värillä. Aloita heti seuraavalta kerrokselta kuvion tekeminen haluamillasi väreillä kiinteillä silmukoilla. Meidän läppäri on MacBook Pro, mutta pienellä sutvimisella mallin saa tehtyä mille vaan läppärikoolle. Tästä omasta versiosta tuli tosi tosi tiukka, eli jos haluaa väljemmän/helpommin sujautettavan niin sitten vaaditaan pientä sutvimista isompaan suuntaan. Kuvio on jaollinen 32:lla jos sen haluaa tehdä kokonaan.

Sutvitteluvinkkilöinen: Jos oman läppärisi koko ei istu tuohon jakoon ihan, mutta melkein niin tee sillä sopivalla silmukkamäärällä ja jätä joku nuoli / jotkut nuolet kapeammiksi tai suuremmiksi kuin muuta ja tasaa silmukkamäärä sillä. Jos teet työn siten, että nouset joka kerrokselle kerroksen alussa yhdellä ketjusilmukalla jää työhön selkeä rivien vaihtokohta. Itse tein työn yhteen pötköön eli siirryin suoraan kerrokselta toiselle, jolloin kuvio menee herkästi sekaisin kerrosten vaihdon yhteydessä ja jouduinkin jossain kohtaa matkan varrella lisäämään silmukoita ja seuraavalla kierroksella taas kaventamaan jne jne. Mutta tuollaiset yhden-kahden silmukan tasaukset ei näy missään eli ellet ole megatarkka niin oikaise tällä tavalla hieman mutkia ;)

Valitse värit tai vedä lonkalta. Nuolia voi tehdä kahdella eri värillä tai vaikka jokaisen nuolen eri värillä. Minä päädyin tekemään rivin aina kahdella värillä ja ihan lopussa muutaman sekasikiövärisen rivin, koska langat oli loppumassa. Mutta tässä siis pääsee soveltamaan ihan oman maun mukaan.

Huom. Päättele värienvaihtolangat suoraan virkatessa niin lopussa ei tarvitse päätellä kuin kaksi langanpäätä ja kuljeta työssä aina toista väriä mukana, jolloin työssä kulkee koko ajan silmukoiden sisässä vähintään yksi lanka tehden siitä vahvemman ja värien vaihto on iisiä.

Viimeinen kerros. Jatka kiinteitä silmukoita ja kuvion tekemistä siihen asti kunnes työ on läppärin korkuinen. Virkkaa sitten vielä yksi kerros yhdellä värillä ja tee läppärin kapeiden sivujen kohdalla eli päissä 3kpl kavennuksia ja halutessasi parit kavennukset vielä leveimmän kohdan keskellä myös. Tämä supistaa aukkoa hieman jolloin se pyöristyy ujosti läppärin päädyn ylle. Tämän kohdan voi myös skipata jolloin reunasta jää täysin suora. Kun viimeinen kerros tulee loppuun päättele se parilla piilosilmukalla.

Toisen päädyn sulkeminen. Jotta työstä tulisi pussukan omainen täytyy toinen pääty "sulkea". Valitse väri, jolla teet pohjan. Virkkaa sillä langalla silmukoita kiinni n. puoleen reunan silmukoista. Käännä työ ja virkkaa toinen rivi. Testaa, että riveistä muodostuva läppä on sopivan levyinen, eli täyttää suurimman osan tyhjästä välistä kahden reunan välissä. Tee tarvittava määrä rivejä "läppään", eli oman läppärisi paksuuden verran. Kun se on sopivan kokoinen, virkkaa "läppä" sisäpuolelta kiinni reunoihin ja päättele lanka sekä muut työssä olevat langat.

Ja se olisi bouttiarallaa siinä!

Kuvio: 

33 comments:

 1. Ihan MIELETTÖMÄN hieno! Kiitos kun jaoit ohjeen, tulee varmasti käyttöä! :) Ja ihanaa kesän jatkoa sinulle, blogiasi on aina niin mukava lueskella!

  - Eppu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva jos ohjeelle tulee käyttöä jollakulla! <3 Kiitos ihanista sanoista ja superia kesän jatkoa sullekin!

   Delete
 2. Ihana!!! Kuvioo vois soveltaa johonkin, kun ei läppäriä tuu kannettua mukana reissuilla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joojoo siis tuo kuviohan taipuu melkeinpä mihin vaan! Kattelin siinä työtä tehdessä että tulis aika hauska pyörökorikin tuosta!

   Delete
 3. Ompa kaunis! Harmi että olen noiden kaiken maailman puikkojen kanssa todella huono kun jotain pitäisi kutoa tai virkata. Makkariin voisi kuteesta tehdä tällä ohjeella pienet matot sängyn viereen, ehkä täytyy edes yrittää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joohei! Tuo kuvio sopisi varmasti hyvinkin johonkin mattoon! Kokeile kuule ihmeessä!!

   Delete
 4. Ihanat värit! Tuota kuviota on kyllä pakko testata joskus :)

  ReplyDelete
 5. Ihan mahtava! Väritkin on tosi kivat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hei sitten vaan omaa versiota tekemään! :D

   Delete
 6. Eikäää! Tää on niin hieno! Ja noi värit on niin herkut. Just tänään hiplasin suht saman sävyistä Vallilan räsymattotyynyä kaupassa. Mikä siinä onkin, että sinappi ja pinkki sopii niin hyvin yhteen?

  Miksi, oi miksi mä en osaa virkata?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinappi ja pinkki on niiiiiiin ihanat yhdessä! <3 Ja hei Katri meillä on reffit pitämättä - sen jälkeen säkin osaat virkata :)

   Delete
 7. No onpahan muuten pähiä kuori!

  ReplyDelete
 8. Tää on superhieno!!

  ReplyDelete
 9. Ei hitsit miten hieno!! Mäkin haluan tuollaisen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule siitä vaan tekemään omaa versiota! :)

   Delete
 10. Ihana! Nuo värit ja tuo kuosi! :)

  ReplyDelete
 11. Voi vitsi mitkä värit! Ja ihana kuvio!

  ReplyDelete
 12. Oiijjoijoi mitkä värit ja mitkä kuviot! Tuossa kelpaa kannettavan asustella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jämälankatekniikka tuottaa kyllä välillä ihania komboja! 😄

   Delete
 13. Ihanat värjt :))

  Ihan offtopic mutta silmät osu tuohon päiväpeittoon. Mullakin on ollut samanlainen, tosin nyt jo jollakin toisella omistajalla, kun muistelisin myyneeni sen kirpparilla. Hätkähdin ihan, kun en oo noita nähny kellään muulla ennen :D

  -Anu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua! Ei ole mitään käsitystä mistä se on peräisin, mutta se on mun vanha oman sängyn päiväpeite kodissa asumisen ajoilta eli jostain ysikytluvulta ja nyt toimii mökillä sohvan päällisenä :)

   Delete
 14. Aivan ihana! Mulla on näköjään monta sun postausta on jäänyt väliin ajan puutteen takia, mitta nyt pitää kyllä alkaa selailemaan taaksepäin! Eihän näitä saa missata :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihih, onneksi voi aina palata taakse päin 😄

   Delete

Related Posts with Thumbnails