Sunday, 14 April 2013

It's a mess.

Jotain aikoja sitten blogimaailmassa kiersi muoti- ja kauneusblogien postauksissa Naked truth -haaste, jossa ajatuksena oli, että bloggaajat esiintyisivät meikittä, sellaisen kuin ovat. Tämä oli melkoinen hitti ja monet bloggajaat postasivat itsestään luonnollisen kuvan. Oli mukava lukea ja nähdä miten moni osallistui tähän ja samalla ajoi sitä sanomaa, että jokainen on omanlainen ihana itsensä ja kaikilla on pieniä virheitä ja kukaan ei ole täydellinen. Sama haaste siirtyi perästä sisustusblogeihin, joka alkoi ilmeisestikin täältä. Luin monestakin blogista arkisista tilanteista ja näkymistä ja se lohdutti omaa oloa, koska tajusin, että en ole yksin sen tilanteen kanssa, että kaikki on kotona yleensä vähän rempallaan ja sinne päin eikä aina supersiistiä ja täydellistä. Nyt No A4 - no paper -blogin Ninni on samalla asialla ja haastoi minutkin paljastamaan todellisen totuuden blogin sliipattujen kuvien takaa. Joskus sekamelska ja pieni sotku on hauskankin näköistä, mutta meillä se yleensä ei ole ja siksi otan mieluummin kuvia siisteimmistä kohdista kotia. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että siirtelen erinäisiä "siivoa / järjestä kasoja" pois kuvien tieltä. Meillä on yleensä ihan ok siistiä, mutta remontin aikana kaaos on todellakin kaaosta ja leviää viruksen lailla joka huoneeseen. Ja välillä on vaan niin väsynyt että ei jaksa heti laittaa kaikkea paikoilleen. Mutta sitten saan ajoittaisia superjärkkäyspuuskia ja laitan kaiken taas paikoilleen. Sellainen päivä oli tänään, mutta napsasin kuvia ennen järkkäystä ja siivousta, jotta varmasti koko maailma näkee pahat tapamme :) Let's begin. 

Iso keittiön pöytä on ihana, mutta harmittavan usein se päätyy meillä kaikkeen muuhun kuin ruokailukäyttöön. Yleensä toinen puoli pöydästä on pyhitetty syömiselle ja toinen puoli on posti- ja lehtipinojen peitossa. Välillä tilanne kärjistyy jopa tähän pisteeseen kun nostelen kaikkialta löytyviä epämääräisiä asioita jatkolajittelua varten (olen aika kova jatkolajittelupisteiden luoja):

Sohvalla on lähes aina jommankumman läppärin laturi, hiiri ja/tai kuulokkeet - tänään oli näköjään kummankin vehkeitä levällään:

Välillä tekee mieli hakea torkkupeittojen lisäksi kunnon peitto ja kurkkia sen alta telkkaria. Ja välillä se peitto jää siihen sohvalle...

Keittiössä tuppaa jotenkin aina olemaan kaikenlaista purnukkaa ja purkkia ja rasiaa mille ei ole mitään paikkaa - niille olen pyhittänyt tuon tuohikorin. Heitän sinne kaiken epämääräisen pöydillä pyörivän - välillä se tulee täyteen ja käy näin, että asiat pursuavat sieltä yli pöydän tasoille asti:

Meillä on myös yksi iso "muut" laatikko, jonne tungetaan kaikki keittiön asiat mille ei ole omaa kategoriaa. Sitä laatikkoa on turha yrittää järjestää - siellä on grillipihdit, pillit, pannunaluset, retkiastiat, kaulimet ja piparimuotit sulassa sovussa:

Kun tekee remonttia tarvitaan remontti-imuri ja siivousimuri. Joskus ne saattaa kummatkin seistä eteisessä tovin ennen kuin remontti-imuri viedään taas varastoon ja siivousimurille koitetaan keksiä joku uusi väliaikainen sijoituspaikka kun varasto on jo niin täynnä että se ei mahdu sinne. Taustalla näkyvät "vie eteenpäin pussit" on yleinen näky meidän huushollissa. Niissä on milloin mitäkin; vanhoja lehtiä paperinkeräykseen, tyhjiä pullopusseja, kirppikselle menossa pusseja, 'muista viedä äitille' nyssäköitä ja 'järjestä varastoon' säkkejä.

Työpöydällä on melkeinpä jo pysyvänä sisustuselementtinä 'keksi näille paikka' kasat:

Ja sitten mun lempihuoneeseen meidän kotona: pelihuoneeseen! Se ja työhuone on vaihdellut remontin ajan säilytysvaraston titteliä ja tällä hetkellä titteli on pelihuoneella. Siellä ei ole mitään järkeä tuon tittelin aikakaudella siivota tai järkätä mitään, koska sinne syydetään jatkuvasti vaan lisää kamaa jolle ei ole mitään paikkaa. Tällä hetkellä siellä on tämän näköistä:

Mun henk.koht. ehdoton lemppari on toi tabasco tossa sisustuskamojen vieressä pelihuoneessa. Me monesti otetaan leffaillaksi jotain naposteltavaa pelihuoneeseen ja sinne saattaa joskus kaiken roinan keskelle jäädä jotain tollaisia pieniä ylläreitä. Eilen syötiin oamtekoisia pikkupizzoja ja tabasco on näköjään unohtunut viedä takaisin keittiöön. We are pigs - I know! Pisteenä iin päälle mun "yöpöytä" eli vaatekasa, jonka päälle voin sijoittaa kännykkäni kun se on yön latauksessa. Very handy. 

Kovasti tekisi mieli laittaa perään siivouksen jälkeisetkin kuvat, jotta kaikki uskoo, että kyllä meillä on välillä ihan siistiäkin :) Mutta maltan mieleni ja katselen tyynesti tätä arkemme sekasotkua näistä kuvista ja ajattelen, että ei se mitään - Tämä kun on kuitenkin järkkäysfriikille melko kova pala :)

Haastan tähän mukaan kaikki te, jotka myös olette järkkäysfriikkejä, mutta joilla joskus koti pääsee kaaoksen tilaan ennen kuin megajärkkäyssessio taas palauttaa luonnollisen tasapainon ja rauhan kotiin :)

12 comments:

 1. Ihanaa Taru et tartuit haasteeseen! Mä niin tiesin et sun luonne joutuu lujille tässä mut hienosti pärjäsit! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo tiukkaa teki, mutta nyt on hyvä fiilis :)

   Delete
 2. Ahhah, naurahdin monessa kohtaa! Enkä vähiten siksi, että meiltä löytyy samanlaisia kasoja ja pussukoita sieltä sun täältä. Ja totta, iso ruokapöytä on kyllä oiva säilytystaso. Itse siivosin äsken lehtijemmojani ja olihan homma. Niitä kun tuppaa kertymään nurkkiin aina satamäärin. Seulon ne tarkemmalla kädellä sitten kesälomalla...:) Mutta ihana kevät ja siivousinnostus sen myötä! Ja ensi viikonloppuna ihana Tukholma, jee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne kasat... voi niitä kasoja.... on se aina yhdenlainen savotta alkaa sitten siivoomaan ja järkkäämään kun päästää tähän pisteeseen. Tänäänkin meni koko päivä!

   Delete
 3. Ah, niin lohdullista nähdä tällaisia kuvia lemppariblogeista, koska tää on niin tuttua! Syytän aina kyllä vähän näitä mun harrastuksia meidän ajoittaisesta sotkuisuudesta, koska langat ja ompelujutut ja askartelut aiheuttaa sotkua! Mutta sit aina lohduttaudun sillä että sehän tarkoittaa vaan että meillä eletään ja nautitaan elämästä, ja mun mielestä elämisen jäljet saa tietyissä rajoissa kotona näkyäkin. :) Mutta joo, kasoja kerääntyy varsinkin työhuoneeseen, johon niitä nostellaan odottamaan sitä paikalleen laittamista. Samoin sinne työhuoneeseen sekä eteiseen kertyy noita pusseja jotka on menossa milloin mihinkin, ja makuuhuoneen vaatekasakin näyttää tutulta! Onneksi sotkut on kuitenkin tuollaisia pieniä kasoja, jotka loppupeleissä siivoaa nopeasti kun vaan ryhtyy. Itseä vaan ärsyttää välillä omat sotkut ja tavarapaljous, kun tykkäisin siitä että koti olisi aina siisti ja kaikille tavaroille olisi oma paikka, johon ne tavarat tulisi myös laitettua aina heti käytön jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo on se lohdullista kuulla että muillakin on samoja tilanteita. Itsekin lohduttauduin niihin muiden blogien vastaaviin postauksiin. Mullakin on kyllä kova vimma aina hankkia kaikenmoista tavaraa, mutta ikinä ei tunnu millekään olevan paikkaa. Nyt tosin alkaa tässä kodissa pikkuhiljaa löytyä suurimmalle osalle tavaroista joku paikka, että ei niitä kasoja tulisi enää ihan niin paljoa jos vaan jaksaisi heti laittaa tavarat pois :)

   Delete
 4. Oliko tämä meiltä kuvattu? :D Tai kerrottu. Siis ne jatkolajittelupisteet! Nyt mulla siis on noin hieno nimi noille kasoille ja pinoille :D Ja keittiön pöytä. Niinpä niin, syödään siinä, tietyillä nurkilla jossa ei ole niitä kaikenlaisia tavarakasoja. Ja sohvalla laturinjohdot ja läppärit, jep jep. Tarviiko mun vielä kertoa noi kaikki muutkin yhteneväisyydet... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heheheh - meillä on samanlaiset arkielämistottumukset - istutaan sohvalla läppärit sylissä, syödään pöydän nurkalla ja syydetään tavaraa kasoihin jatkolajittelua varten! :)

   Delete
 5. ihana postaus! Aivan mahtava. Uskaltaiskohan itsekin ;)
  J

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin uskallat hei! Nyt vaan kuule tartut kameraan! Eikä sitten mitään sensurointia! :)

   Delete
 6. voi että, miten tuttua! meillä on ihan samanlaiset nurkat, pöydästä lehtineen, sohvalla kaikki läppärit, keittiössä purnukkanurkka, makuuhuineessa vaatekasa... teillä on kuin meillä - kotoisaa :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaa olla melko yleinen tilanne tämä nyt kun näitä kommentteja lukee :) Hyvä me!

   Delete

Related Posts with Thumbnails