Tuesday, 2 April 2013

Fairisle.


Täällä heräillään ilmeisesti vähän myöhässä talvisesonkiin kun nyt tuli pakkomielle alkaa kutoa vihdoin niitä kauan suunniteltuja kirjoneulesukkia juuri kun lumet alkaa sulaa. Ostin langat ja Novitan lehden, jossa kiehtovien sukkien ohje jo viime vuoden puolella. Ajattelin fiksusti, että kudon sukkia reissussa ollessa lentokoneessa istuessa. Kannoin sitten niitä lankoja ja lentoa varten varta vasten ostettuja bambupuikkoja ympäri Aasia ja Australiaa ja Uutta-Seelantia enkä tietenkään malttanut kutoa riviäkään. Hyvä idea se. Noh, mikäs siinä - nyt tekee mieli kutoa joten kudotaan nyt. Tosin olin niin innoissani kun osasin tehdä noita kuvioita, että kudoin n. 50 riviä ohi ensimmäisistä kavennusohjeista. Hups. Purkasin sitten työtä n. puolet ja nyt koitetaan uudemman kerran niiden kavennusten kanssa. Kyllä tästä vielä joku kiva sotku saadaan aikaiseksi. Etenkin kun ekat kutomani villasukat viime vuoden lopulla ei onnistuneet ihan het niin putkeen kuin voisi kuvitella, että näytöt ei oo sieltä vahvimmasta päästä ;)

Kuka osaa neuvoa kirjoitetaanko kirjoneule englanniksi erikseen fair isle vai yhteen fairisle vai onko se jotain ihan muuta? Viljelen nyt sitä sekä että madaltaakseni isomman virheen riskiä.

I've started to knit fair isle woolly socks.

8 comments:

 1. Haha. :DD Mennään käsikädessä näissä postauksissa. Täällä valmistui ihan vastikään kirjoneulepipo ja nyt on tulossa jos jonkinmoista villatyötä. Tuli jostakin ihan käsittämätön neulomispuuska loman aikana! Hyvältä muuten näyttää tuon sun alku!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta jes! Ei tarvitse olla yksin kirjoneuleopetteluissa talven viime hetkinä :)

   Delete
 2. Very nice! I love knitting with wool making the design by itself :)
  Best regards, PillePalle

  ReplyDelete
 3. Ihanat värit ja ihana kuosi. Sattuuko tuota ohjetta olemaan netissä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole etsinytkään netistä kun mulla se on siinä Novitan lehdestä. Novitalta voi varmaan ainakin tiedustella :)

   Delete
 4. Replies
  1. Voi kauhistus sentään minkän teit! ;) Pelonsekaisin tuntein otan haasteen vastaan :) Eivaan, laitoit sopivaan aikaan - täällä aloitellaan juuri siivousta eli nyt vielä kerkeää napata nämä realiteettinäkymät talteen.

   Delete

Related Posts with Thumbnails