Sunday, 12 May 2013

Lovely Virkkuri!


Olen jo pidemmän aikaa seuraillut Molla Millssin töitä ja odottanut Virkkuri -kirjan valmistumista innolla. Huomasin hänen Facebook -sivuillaan ilmoituksen Virkkurin kirjajulkkareista Palonissa viime perjantaina. Yleensä en ikinä saa aikaiseksi käytyä tällaisissa kivoissa tapahtumissa ja mulla oli töiden jälkeen vielä kova kiirus Caffiin hakemaan shampanja-mansikka-auringonkukkateetä (on muuten hy-vää!) iskän 60v juhliin ja sen jälkeen kokkaamaan tarjoiluja äidin avuksi lauantain juhlia varten. Mutta halusin kiireestä huolimatta käydä hakemassa oman Virkkuri kappaleeni tuolta julkkareista. Tarvoin paikalle käytännössä puolijuosten (ja liian paksusti pukeutuneena siihen keliin nähden) ja pölähdin paikalle naama hiessä ja tukka takaviistossa kovan kyydin ja tuulen jäljiltä. Nappasin kirjan ja sain siihen vielä Mollalta omistuskirjoituksenkin! Tuli sellainen olo, että sai lahjan, vaikka sen itse ostikin :) Molla vaikutti tosi mukavalta - ja minä varmasti semisti sekopäiseltä laitapuolen kulkijalta takki ja tukka vinossa. Kaivoin kameraa supertäynnä olevasta repusta ja yritin tunkea sinne samaan aikaan tuota kirjaa ja samaan syssyyn ottaa nopesti kuvan Mollasta. Kuvat epäonnistui (tietysti) siinä hätäkässä kun yritti olla niin tehokas ja tehdä kaiken minuutissa, mutta parhaimmat otokset niistä kuitenkin tässä. Kotona räpsäsin vielä pari kuvaa kun selasin kirjan läpi.

Paloni vaikutti mukavalta puodilta. En ole aiemmin siellä käynyt. Harmillisesti kiireen takia en juurikaan kerennyt tutustua valikoimaan, vaikka kivoja pikkujuttuja tuntui olevan kauppa pullollaan.

Kirja itsessään on oivaltava, selkeä, inspiroiva ja kaunis. En osaa oikein päättää, että mistä ohjeesta/ideasta aloittaisi. Vetoketjun lisääminen pieneen virkattuun pussiin voisi olla hyödyllinen ja pienestä rusetista on varmasti moneksi - senhän voi laittaa vaikka lahjapakettiin koristeeksi! Kirjasta huomasi heti, että se ennen kaikkea inspiroi. Siinä on kivoja ajan hengessä olevia simppeleitä ohjeita, joista varmasti kukin löytää itselleen jotain sopivaa. En ole nyt vähään aikaan virkannut kun kutomisen opettelu on vienyt käsillätekemisen aikaa viime aikoina, mutta nyt taidan taas tarttua pitkästä aikaa virkkuukoukkuun! Ja hei, Virkkuri 2 on kuulemma jo työn alla!

14 comments:

 1. Mullekin on Virkkuri tulossa postissa, toivottavasti pian saan sen käsiini. Ei malttaisi odottaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti saat sen pian, se on todella inspiroiva!

   Delete
 2. Ihanannäköinen kirja! Ja sun banneri on aivan mahtava!!!

  ReplyDelete
 3. Tuon kirjan kyllä haluan. Sitä ei ollut ainakaan täällä kirjakaupassa kun kävin eilen katsomassa, täytynee tilata netistä jos ei pian muualta löydy... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo tilaa ihmeessä jos ei kaupan hyllyiltä löydy - kannattaa!

   Delete
 4. Oi, toinen virkkuri!! :-o :) Hienoa! Itsellä ollut nyt pari viikkoa tuo kirja myös ja sitä voisi vain selata joka päivä. Oikein herkullinen kirja.vKamala valinnan vaikeus, mitä seuraavaksi tekisi! Toki olen vasta ihan aloittelija virkkauksessa mutta tänään aloitin ihka ensimmäistä mattoa tekemään :D
  Mukavia luku- ja virkkaushetkiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo sitä voisi selailla loputtomiin! Mahtavaa, että opettelet virkkaamaan ja tsemppiä maton tekoon! :)

   Delete
 5. Löysin blogisi Mollan sivujen kautta. Mullakin on nyt oma Virkkuri ja ihan puhkun intoa mistä ohjeesta aloittaisin. Mulla on omista virkkauksistani kertova blogi (nuppuhome.com), jota kautta tuotteitani voi myös ostaa, mutta tästä kirjasta tulen saamaan paljon paljon paljon uusia ideoita. Parhaillaan mulla on meneillään viirinauha kausi :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirja on kyllä mahtava ja tosiaan vaikea päättää mistä aloittaa :)

   Delete
 6. I wouldn't be able to understand one single word from this book - but it looks so beautiful and inspiring. I love stylish crocheting - this look like it. Maybe I should try to find it, just for the inspiration..


  ReplyDelete
  Replies
  1. Maybe you can get someone to translate it for you ;) But yeh, it's good for inspiration just by looking at pictures too!

   Delete
  2. Good news: the book is being translated. I can't wait! Until then I've borrowed some of your photos for a post on my blog. Linking back to you. Hope it's fine with you!

   Delete
  3. That is really great news! Of course, that's fine :) Hope you get the translated version soon enough :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails