Friday, 3 May 2013

Blueberries it is.


Laitoin viime kesänä pakkaseen reilusti mustikoita ja mansikoita, koska ne ovat niin harvinaista herkkua telvella. Laitoin sen takia paljon, että kun tekee smoothieita ja muita niin ei tarvitse pihistellä niiden käyttöä. Pihistelin kuitenkin. "En mä nyt ota mustikoita, että jää vielä lopputalveksikin". Ja nyt yhtäkkiä maaliskuussa havahduin siihen, että pakastin on vielä puolillaan mustikoita (mansikoita olin käyttänyt ihan kiitettävästi kun ne on olleet siinä eturivissä ensin saatavilla ;). Nyt on sitten syöty banaanipannukakkuja mustikoilla höystettynä, mustikkajogurtti-rahkakakkua ja perusaamupala näyttää lähes päivittäin tuolta kuin tuo vimonen kuva - jogurttia, omatekoista mysliä ja mökiltä kerättyjä mustikoita pakkasesta. Kyllä mustikoiden "tuhlaaminen" on parasta! Meidän kesämökki sijaitsee Mustikkavuorella, joten kerään iisisti ensi talveksi vähintäänkin yhtä paljon mustikoita talteen talven varalle (vaikka osa sitten nautittaisiinkin näin myöhään keväällä).

Ja sitten vielä haluan nostaa esiin sellaisen pointin, että blogit on aivan huippuja paikkoja hyvien reseptien löytämiseen! Oon testannut jo monen blogin erilaista jaossa ollutta reseptiä ja ne ovat olleet ihan mahtavia. Avec Sofie blogissa on mun makuun sopivia loistavia reseptejä, etenkin herkkureseptejä. Terveellisellä kulmalla luonnollisia makuja. Keskimmäisen kuvan jogurttikakun tein mukaillen Avec Sofien jogurttikakkuohjetta. Ensimmäisen kuvan banaanipannukakkuohjeen löysin täältä At Maria's blogista. Näissä meillä oli vaahdon sijaan lisänä kinuskikastiketta ja lisäsin kanelin sijaan kookoshilloa ja kookosjauhoja banaanin sekaan ja käytin kookosrasvaa paistamiseen. Toimi niinkin!

2 comments:

  1. Here it is imposible to find that kind of berries...look so yummy!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails