Sunday, 14 December 2014

Baby mittens.

(BLOGIYHTEISTYÖ) Vinkkasin jo Lentävä Lapanen esittelypostauksessa ihastuttavista MillaMia -merinovillalangoista. MillaMia on ruotsalaisten sisarusten Katarina ja Helen Rósen yritys. He suunnittelevat neulemalleja ja heillä on myös omaa lankaa. Mm. heidän lastenneulemallit ovat iloisia ja värikkäitä kuten esim. TÄMÄ yksilö, joka himottaisi tehdä Moonalle. Heidän oma lankansa on erityisen ihanaa pehmeää 100% merinovillaa joka sopii niin lasten kuin aikuistenkin neuleisiin. Ja vinkvink, heidän sivuiltaan löytyy ilmaisiakin ohjeita TÄÄLTÄ. Lankaa saa Suomesta Järvenpään Lentävästä Lapasesta. Ja jos ei Järvenpään neulekahvila ole sopivan matkan päässä omasta sijainnista niin heidän verkkokauppa auttaa siihen hätään.

Sain tilaisuuden kokeilla MillaMia merinovillalankaa ja sen tehtyäni ihastuin lankaan ikihyviksi. Lähipiiriini on syntymässä toooosi monta pientä kääröä ensi keväänä. Olen tässä sen mielessä pitäen suunnitellut oman vauvatumppumallin. Sellaisen, joka on kätevä käyttää, nätti, ja helppo tehdä. Ja siihen sopii tämä MillaMian lanka täydellisesti. Pehmyttä, lämmintä eikä kutita ja värejä utuisen hempeistä iloisen kirkkaisiin sävyihin. Koska tumpuista tuli mielestäni sen verran kivat niin tässäpä ohje kaikille jakoon!

* Milla Mia langat saatu blogiyhteistyönä


Vauvan tumput / Yksivärinen

Koko: 0-1v

Lanka:
Milla Mia Naturally Soft Merino

Puikot:
sukkapuikot 3.5 tai käsialan mukaan
ja nauhaan 3mm virkkuukoukku

Ohje:
Luo 28 silmukkaa, jaa ne neljälle puikolle (7 silmukkaa/puikko).
1. Neulo 2o 2n joustinneuletta 28 kerrosta
2. Neulo sileää neuletta 16 kerrosta
3. Neulo puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen jokaisella puikolla (jäljellä 24 silmukkaa)
4. Neulo kaikki silmukat oikein
5. Neulo puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen, 1 silmukka oikein, 2 seuraavaa yhteen, viimeinen silmukka oikein, toista kaikilla puikoilla (jäljellä 16 silmukkaa)
6. Neulo koko kerros kaksi silmukkaa yhteen (jäljellä 8 silmukkaa)
7. Katkaise lanka ja pujottele se loppujen silmukoiden läpi.

Tee toinen lapanen samalla tavalla.

Päättele langat ja tee halutessasi tumput yhdistävä nauha virkkaamalla hiirenhäntää eli ketjusilmukoita n. 40-50cm. Yhdistä nauhan toinen pää toiseen lapaseen neuloen ja toinen pää toiseen. Koristele halutessasi nauhan yhdistyskohta pienenpienellä tupsulla tai kahdella.


3 comments:

  1. Kiitos ohjeesta. Tuli oikein sopivaan saumaan, kun juuri sain valmiiksi tytölle sukat. Taidankin tehdä tumput seuraavaksi. :)

    ReplyDelete
  2. Aivan ihastuttavia pikkulapasia.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails