Sunday 26 October 2014

Baby girl one year birthday party.

Eilen juhlittiin meidän pientä isoa tyttöä yksi vuotta <3. Meillä oli pienet ja rennot juhlat. Kirjoitin suoraan pöytään tussilla ruokavaliomerkintöjä, laitoin ikkunaan roikkumaan tupsuviirejä, vastaanotin ilolla anopin tekemät muffinssit, kakun ja pullat ja paketoin (tai mies itse asiassa paketoi) meiltä Moonan pakettiin tuon söpön Aarrekidin pehmon, laitoin muutaman kynttilän ja oksia pihan pensaasta pöytään ja Moonan päähän kultaisen kruunun. Vieraana oli mummut, papat, eno, setä, täti ja toinen serkuista, sekä toisessa kattauksessa lähimmät kaverit. Siinä se lyhykäisyydessään ja ihanuudessaan.

Lasten kasvua seuratessa yksi vuosikin tuntuu näköjään sekunnilta. Minä en tiennyt (enkä tiedä oikein kunnolla vieläkään) lapsista mitään. Ennen oman syntymistä olin hoitanut alle 6-vuotiasta lasta kerran elämässäni. Mutta näköjään niistä tulee ihan ookoo tietämättä mistään mitään :) Muutama asia mitä esimerkiksi en tiennyt:

  • Vauvauintiin on ikä- ja painoraja - enkä meinannut millään uskaltaa laittaa Moonaa veden alle. 
  • Vauvan ensimmäinen kakka on mustaa 
  • Vaunu/ratassysteemit ovat melkoista haitekkia - kohta niillä varmaan voi lentää kuuhunkin
  • Vauvoille on välillä vaikeaa nukahtaa tai syödä - whaaat!?!? Itse olisin onnellinen moisesta palvelusta
  • Vastasyntyneen napa pitää puhdistaa monta kertaa päivässä ja siitä irtoaa semmoinen möykky
  • Minä olen huono navan putsaajaihminen
  • Äiti-ihmiset ovat jonkin sortin heimo, jotka vähintään puhuvat omaa kieltään. Puhun nyt jo melko sujuvasti heittoaisoista, Hipp -purkeista, Mini Rodineista, vaippamerkeistä, bodyjen koista ja hampaidentulo-oireista. 
  • Luulin, että olen melko kovan luokan multitaskaaja, mutta äidiksi tulon myötä se taito on kehittynyt ihan uusiin sfääreihin. Tätä nykyä hoidan sujuvasti ruoanlaiton yhdellä kädellä baby toisessa kädessä, nostan lattialla lojuvia esteitä varpaillani ja näpytän kännykällä viestiä siinä sivussa. Pystyn myös katsomaan TV:tä, leikkimään palikoilla, ja puoliksi nukkumaan samaan aikaan. 
  • Vastasyntyneen vuorokausirytmittömyys menee ihan heittämällä jossain hormoonihyrskyssä, mutta 10-12 kuukautisen 'keskellä yötä ei nukuta' -päätökset ja hampaidentekokipuheräilyt ovat ihan omaa luokkaansa omien yöunien häiritsemisessä. T. kahteen viikkoon nukkunut keskimäärin 5h unia. 
  • Millainen huolen määrä voi olla
  • Vauvat eivät tykkää istua autossa
  • Näinkin musikaalisesti epälahjakkaasta ihmisestä voi kirvota vauvojen rappilauluja kun tilanne sitä vaatii. Esimerkiksi hoitopöydän ääressä on syntynyt useampikin rap-henkinen lurautus vaipanvaihdon helpottamiseksi - ja mikä parasta; ne toimii hämäämään että nyt vaihdetaankin tässä nopeasti vaippa! 
  • Ja tuhat muuta asiaa. 

Ja sitten vielä pakko jakaa muutama ihana erikoisuus juuri meidän vauvasta:
  • Moona aloitti liikkumisen siten, että hän lähti hilaamaan itseään ympäri 
  • Tätä nykyä hän osaa kyllä jo kävellä muutamia askelia itsekseen, mutta liikkuu mieluiten polvikävelemällä - on nimittäin ihan vähän huvittavan näköistä. 
  • Paras kaulakoru on äidin alkkarit
  • Koalat ovat aivan huippuja ja kirvoittavat aina melkoisen naurun rämäkän - kuten myös omakuvat
  • Moona alkoi itsestään tekemään vastaavan tyyppistä evil eye -ilmettä kuin TÄMÄ. Tosin meillä se tulee nykyään käskystä 'Tee Moona myrtsi-ilme!' 


We celebrated our baby girl's one year birthday party this weekend. It was lovely. Where did this year go?!


24 comments:

  1. onnea yksivuotiaalle! onpa herkullisen näköiset tarjoilut ja kaunis kattaus :)
    mulla on neljä nuorempaa sisarusta joista nuorin on syntynyt kun olin jo aikuinen, paljon serkkuja joita oon teininä käynyt hoitamassa ja silti oli ihan pihalla kun sain oman lapsen - onneks oli kuuma linja äidille ja google ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okei hyvä, eli en ole ainut joka on ollut pihalla tässä hommassa ;)

      Delete
  2. Onnea Moonalle! :) Ihanat kuvat! Mistä Sä oot löytäny noita Marimekon lautasliinoja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moona kiittää <3 Noi Marimekon servetit on ihan prismasta ostettu!

      Delete
  3. Onnea ihanalle pienelle ihmiselle! Taru joskus sulla on vielä ikävä noita vauva-ajan "ongelmia" ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moona kiittää <3 Ja uskon sanaasi, että näin todennäköisesti tulee käymään ;)

      Delete
  4. Onnea Moonalle ja äidille ekasta vuodesta :). Lasten yöheräilyt <3 <3, tsemiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Katja <3 Yöheräilyt on parasta ;)

      Delete
  5. Systeri vinkkas sun blogin mulle, kun itse seurailee neulehommia ja minä taas enemmän mamablogeja. Jäin sitten lukijaksi. Onnea yks veelle, täällä odotellaan esikoista saapuvaksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun löysit tänne! Tämäkin liippaa jo ajoittain läheltä mamablogia kun tuo tyllerö tuli muuttamaan kuvioita ;) Kiitos onnitteluista ja onnea sinnekin suuntaan kovasti odotukseen!! :)

      Delete
  6. Hurjasti onnea Moonalle! Suloinen 1-vuotias siellä, ihana tuo kuva missä on saanut kakun ja kynttilän eteensä. :D ♥ Juhlat näyttää herkullisilta, just niin kuin sanoitkin että rennoilta! Juurikin teidän näköiset, se on parasta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Jenni! Täällä me tullaan teidän perässä tasaiseen tahtiin :) Juhlista jäi vähän herkkuja ylikin joten täällä mä vedän naamariin suklaata ja teetä ja vastailen näihin kommentteihin ;)

      Delete
  7. Onnea miljoonasti yksivuotiaalle ihanalle ja hänen epäilemättä paljon oppineelle äidille :) Mää tuun perästä sitte :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Hanne! Kyllä tää on yhenlainen koulu ;) Mä mielellään jaan mun opittuja viisauksia sitten sulle jos on tarvis ;)

      Delete
  8. Onnea 1-vuotiaalle ja äidille! Hyvännäköiset tarjoilut teillä on ollu! Ja tuo alushousujuttu sai nauramaan ääneen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo se alushousujuttu on ihan kamalaa kun tulee vieraita ja se tietää mistä löytää äidin alkkarit ja sitten tulee kulman takaa ne kaikkien eteen ne kaulassa ;) Ja kiitos onnitteluista <3

      Delete
  9. Hei meilläkin on 1 v kohta 2kk vuotiaan mielestä äitin (tai isin) alkkarit pitää saada ripustettua kaulaan :D

    Sanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee, ei siis oo ihan ainut erikoismaun omaava kaulakoruihminen ;)

      Delete
  10. Onnea ihanalle pienelle! Kummasti ne vaan kouluttaa meitä amatöörejä. :)

    ReplyDelete
  11. No niinpä! Ja hyvä niin 😄

    ReplyDelete
  12. Onnittelut ekasta vuodesta! Vuosien aikana huolen määrä kasvaa potenssissa x. Olet kyllä todellinen multitaskaaja, kivat tarjoilut ja kattaus ja mikä parasta levollinen tunnelma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Ymmärrän miten huolen määrä voi vain kasvaa kun erilaisia tilanteita tulee koko ajan hirveällä vauhdilla lisää. Hui!

      Delete

Related Posts with Thumbnails