Monday 26 August 2013

Kerällä & a pair of socks.


Kerällä kirja ilmestyi viime viikolla. Heti kun vaan sain ujutettua kirjakauppareissun johonkin väliin sen tein, jotta sain oman kappaleeni HETI! Kun ei malta odottaa :) Selasin kirjan jo automatkalla kotiin ja totesin, että hyvä ostos. Ulkoasu ja kuvat ovat kovin kauniita ja houkuttelee tarttumaan puikkoihin ja koukkuihin. To do -listan jonon jatkeeksi menee kyllä tästä opuksesta jokin työ -tai kaksi.

Tässä samalla voinkin fiilistellä yhtä neuletyötä jonka sain jokin aika sitten valmiiksi. Nimittäin nuo elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat. Täytyy vähän fiilistellä näitä nyt, koska a) ne on valmiit ja b) opin tekemään tällaisen vaikeammankin työn. Ja kuten tutut tyypit tietävät, en ole mikään sukka/neulomisvirtuoosi vaan aloitin neulomisopettelun viime vuoden lopulla hyvin hataralta kokemuspohjalta. Ne ekat sukat ei mennyt ihan putkeen, mutta siitäkin suosta on noustu. Virkkaus on jotenkin vaan helpompaa ;)

Näiden sukkien kanssa ei kyllä päässyt helpolla. Niiden työvaiheet meni jotakuinkin näin:
1. Aloitin sukat jouluaattona 2012
2. Joulupäivänä purin ekan sukan puolivälistä melkeinpä alkuun asti, koska unohdin tehdä ohjeessa olevat kavennukset
3. - välimasennus purkamisesta -
4. Jatkoin sukkien tekoa kesäkuussa 2013
5. Ensimmäisen sukan kantapäästä ohjeiden mukaan tehtynä tuli mulle aivan liian suuri
6. Purin kantapään ja tein sen pienempänä oman sovelluksen mukaan
7. Tein ensimmäisen sukan valmiiksi, mutta se kantapää ja nilkka osuus oli edelleen ihan liian suuri ja oudon mallinen eikä istunut yhtään hyvin
8. Purin sukan varteen asti
9. Päätin jättää ohjeessa olevat nilkan levennykset tekemättä ja tein normaalin kantapään kirjoneulekantapään sijaan
10. Kantapään tekeminen normisti tuotti harmaita hiuksia kun piti yrittää laskea silmukkamääriä, mutta jotenkin sain sen onnistumaan ilman sen kummempia vinouksia tai reikiä
11. Muutin ohjetta loppuosassakin jotta sain sukasta mun jalkaan sopivan eli hieman pienemmän ja sain kun sainkin ensimmäisen sukan valmiiksi
12. Aloitin toisen sukan heti ekan valmistuttua
13. Taistelin toisen sukan kantapään silmukkamäärien kanssa (koska olin tehnyt ekan kohdalla niin huonot muistiinpanot miten sen sain sen oman version loppupeleissä sumplittua ja taisin tehdä toisen sukan kantapään loppuviimeksi eri määrällä silmukoita kuin ensimmäisen, mutta kantapäältä sekin näyttää ;)
14. Sain sukat valmiiksi kesäloman jälkeen elokuussa 2013.

Sukkien ohje oli muistaakseni Novitan lehdestä, joka ilmestyi 2012.

18 comments:

  1. Mäkin selasin tota töissä tänään ja oli kyllä kiva kirja! Munkin teki mieli tarttua puikkoihin ja pyöräyttää joku tiskirätti :) Vaikka en yleensä kauheasti neulo.. Kuvat tosiaankin oli kauniita ja inspiroivia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sehän tuossa kirjassa onkin kivaa, että vaikka ei yleensä tekisikään paljoa käsitöitä, tuosta on helppo ottaa joku pieni työ työn alle jonka saa helposti valmiiksi. Ei vaadi paljoa, mutta tuo paljon iloa :)

      Delete
  2. Ihanat sukat! Taisteluvoitto! :D Kannatti taistella ja purkaa, kun lopputulos on noin upea. Tuollaiset sukat mäkin haluaisin itselleni, ehkä otan siitä projektin syysilloiksi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nimeonmaan hei taisteluvoitto - hyvin puettu sanoiksi Annika! :) Ota joo projektiksi ja jaa kuvia kun ovat valmiit niin voin ihastella ja ottaa mallia :)

      Delete
  3. No on kyllä hienot!!
    Mua aina vähän naurattaa "villasukka/käsityöpiireissä" esim. facbookissa,kun tertut vääntää kalenterivuoden 63:ta paria ulos puikoilta, kun itse tuhraa kuukausikaupalla yhden varren kanssa. Että ihana lukea tälläinen postaus.

    Mut en kyllä ole kirjoneuletta sitten peruskouluaikaisten kokeilujen jälkeen tehnytkään, jotta onko se sitten seuraava haaste? Mä fiilistelen noita täs hetken ja sit oon vvarmaan jo ihan inspiraatioissa... kiitti! ;-)
    Ja kirja kans kutkuttelee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo hei kaikki ei ole samanlaisia sukkavirtuooseja ja meitä löytyy moneen lähtöön. Yhtä moneen kuin on valmistuneita - ja ei valmistuneita sukkaparejakin :) Toi kirjoneulemaailma helposti vetäisee mukaansa kun sellaisia tehdessä syntyy heti niin paljon ideoita mitä voisi seuraavaksi tehdä. Nää oli tosiaan ohjeen mukaan tehdyt, mutta omia suunnitelmiakin kuvioiksi on jo päässä :) Suosittelen kullä ottamaan tästä seuraavan projektin :)

      Delete
  4. Aiiiivan ihanat!! Voi vitsi! Oot taitava! Eikä kestäny kauan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eihän tuossa mennyt kuin pieni tovi! Hetkessä teen toiset samanlaiset ;) Heheh... Jossain vaiheessa tuli kyllä mieleen, että kaikkea sitä aloittaakin ja ottaa itelleen tehtäväkseen ;)

      Delete
  5. Those socks are incredible...love the colour combination and the lenght....great for the upcoming autumn.
    Great job

    ReplyDelete
    Replies
    1. They really are good for the upcoming autumn! Thank you for your lovely comments - they were a handfull to make but turned out quite ok :)

      Delete
  6. Ihanat sukat! Äitini teki samanlaiset, ja tuskaili myös liian suuren sukka-osan kanssa. Jos se nyt yhtään lohduttaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei ihanaa, ehkä se olikin sitten tosiaan ohjeessa joku epäsovinnaisuus yleisesti pienempiin jalkoihin eikä vain mun sekoilua ;) Eli lohduttaa, ja kiitos kun jaoit tämän tiedon :)

      Delete
  7. Voi vitsi miten herkulliset sukat! Taitava olet!

    ReplyDelete
  8. Aivan upeat sukat! Kirjoneuleet ei oo koskaan oikeen ollu mun vahvimpia puolia, mut viime aikoina oon alakanu opetella enemmän! :) Ja tuo kirja on omallakin ostoslistalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No eipä todellakaan ole mullakaan ollut vahvoja puolia kirjoneulejutut kun tässä sitä vasta ekaa kertaa kokeilin - mutta suht helpostihan se luonnistuu! :) Eli tsemppaan kyllä sitä harrastamaan - hauskaa puuhaa!

      Delete
  9. Mahtavat, noissa on jo kiitettävästi saanut harjoitella kirjoneuletta:) Pitäisi itsekin ottaa asiakseen kirjoneuleen opettelu, jotenkin se tuntuu vaan niin ylivoimaiselta ja sormia särkee jo ajatuksesta. Kirja oli kyllä ihana, ihan liikaa ilmestynyt loistavia käsityökirjoja viime aikoina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä vaan, tämä oli melkoinen urotyö ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi ;) Mutta välissä on kiva tehdä hieman helpommin soljuvia töitä kuten vaikka siitä Kerällä -kirjasta jotain :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails