Friday 19 July 2013

A bohemian apartment in East Berlin.

 
Teimme kaveriporukalla kesälomareissun Berliiniin. Meillä oli pari vanhaa Berliinin matkaajaa mukana, joten majoituksen etsiminen oli helppoa kun haluttu sijainti oli valmiiksi jo mielessä. Käytimme majoituksen hankkimisessa Airbnb:tä, joka on täydellinen ratkaisu kun tällainen isompi kööri haluaa saman katon alle. Silloin saa kätevästi yhteiset oleskelutilat kun vuokraa yhden ison asunnon usean pienen hotellihuoneen sijaan. Joskus kun Airbnb:ltä alkaa selata vuokrattavia huoneistoja ja asuntoja tulee himo lähteä pelkästään kivojen majoitusten takia jonnekin. Esim. köpikseen voisi helposti matkata asustelemaan vaikkapa täällä.

Asunto oli nappivalinta ja osui ja upposi täysin meikäläiseen. Se oli laitettu lattiasta kattoon yksityiskohtia myöten spesiaaliksi. Jokainen huone oli erilainen ja lähes kaikki sisustuselementit oli jollain tapaa itse tuunattu. Ideoiden kirjo tuossa kämpässä oli ihan omaa luokkaansa. Parhaita juttuja oli ehdottomasti käytävän musta-valkoinen raidoitus ja koivuihin kiinnitetty keinu keskellä käytävää. Pienet parvekkeet olivat täynnä erilaisia purnukoita ja ruukkuja ja niissä reheviä ja vehreitä kasveja. Lamput olivat näyttäviä mobiletyyppisiä kyhermiä (tosin paloturvallisuusaspektit kävi kyllä mielessä...). Tavanomaiset taulut eivät kuuluneet kuin wc:seen, muualla vallitsi erilaiset taideteokset kuten seinämaalaukset, hattukokoelmat, piirrokset yms yms. Voih, oli ilo asustella tässä asunnossa Berliinin reissun ajan!

8 comments:

 1. Aivan ihana koti!! Todella hurmaava tuo sängyn yläpuolella oleva katos ja taideseinä ja ja...siis kaikki! :) En ookkaan ennemmin tutustunut tällaiseen vuokraus systeemiin, mutta kuinka kätevää! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kämppä oli mahtava! Tuo Airbnb ja vastaavat palvelut ovat todella helppoja ja kätsyjä käyttää. Saa monesti halvemmalla kuin hotelli ja isompikin porukka mahtuu samaan huoneistoon ja kokemus on monesti perushotellia paljon mukavempi. Australiassakin käytimme vastaavaa ja siellä saatiin huippukiva asunto myöskin käyttöön. Suosittelen!

   Delete
 2. Woah mikä kämppä! Tosi hieno :) Mitenköhän omistaja raaskii tuommoista vuokrata?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä mekin ihmeteltiin, mutta taitaa olla niin, että ovat kunnostaneet ja sisustaneet tuon kämpän täysin vuokratarkoituksia varten koska omistajat asuivat itse jossain lähettyvillä. Taitaa olla yleinen käytäntö ainakin tuon airbnb:n asuntojen kanssa.

   Delete
 3. Vautsi! tosi makee!
  t. Junakaveria ikävä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö!? Junakaveri tulee maanantaina :)

   Delete
 4. Ihana kämppä! Meilläkin oli hyvät kokemukset airbnb:n kautta varatusta asunnosta. Ja hei upea banneri ja koko ulkoasu! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ihan älytön kämppä! Airbnb on kyllä tosi kätsy - varsinkin jos tällä tavalla isommalla köörillä reissaa niin saa saman kämpän. Ja kiits, pakko oli kesällä hieman päivittää blogin ilmettä kun alkoi vanha kyllästyttää :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails