Saturday 20 July 2013

In East Berlin.

Kuten edellisessä postauksessa tuli mainittua, oltiin kaveriporukalla Berliinissä kesälomilla. Oli lysti reissu! Pyörittiin lähinnä Itä-Berliinin alueella ja uskon, että se oli oikea ratkaisu, koska itä vaikutti ihanan runsaan ja rönsyilevän boheemilta ja rennolta verrattuna siihen tylsähköön länsi-puoleen mitä vähän sitä nähtiin. Keskityttiin lähinnä hyvään ruokaan ja juomaan, shoppailuun ja yleiseen hengailuun mikä varmasti siellä on parasta puuhaa. 

Kirsikat Berliinissä oli ällistyttävän makeita ja hyviä. Ei tarvinnut kauaa tuota kirsikkapussia kannella.
Käytiin katsomassa Berliinin muuria. Siinä oleva taide oli nähtävyys itsessään. 

Aamiaiset syötiin aina erilaisissa kahviloissa ja nautittiin pitkän kaavan mukaan - ja ulkona. Ruoka oli yleisesti ottaen ällistyttävän halpaa. Tuokin herkku mangorahka-hedelmäsetti taisi maksaa vaivaiset 2-3 euroa.  

Seinillä, ovissa ja kaduilla näkyi paljon graffitteja, erilaisia seinämaalauksia, tuherruksia sun muita. Niitä oli niin paljon, että ne muokkasi katukuvaa vahvasti. Berliini on pullollaan toinen toistaan erilaisempia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Tämäkin jokiranta baari oli aivan super. 

Voin suositella Berliiniä - ennenkaikkea Itä-Berliiniä kenelle tahansa kuka nauttii rikkkaasta ruoka-juoma-baari-kulttuurista ja rennosta meiningistä rouhealla otteella. Sinne meno on helppoa ja se sopii hyvin vaikka vkloppureissuksi. Ja siellä voi käydä monta kertaa ja löytää aina jotain uutta. 

7 comments:

 1. Vautsi, aivan upeen näköstä! Tekis mieli itsekkin lähteä (:

  ReplyDelete
 2. Those outdoor spaces are incredible...lovely water closed cafe....could enjoy hours of chat and beer

  ReplyDelete
 3. inspiroivia matkakuvia!! :)

  ReplyDelete
 4. Berliinin on huippu :) Me käytiin miehen kanssa keväällä ja ihastuttiin tosi kovin.
  Kiva olisi, jos kirjoittaisit tarkemmin ruokapaikoista, joissa kävitte :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siihen on helppo ihastua! :) Hmmm... katsotaanpas jos muistaisin jotain paikkojen nimiä missä käytiin syömässä... kuvia ei taida ainakaan olla läheskään kaikista ruokapaikoista. Palailen jos muistan paikkojen nimiä ja sijainteja ;)

   Delete

Related Posts with Thumbnails