Wednesday 27 June 2012

This summer.

Sain Lempi -blogin Siniltä hauskan Ensi kesänä -haasteen. Se tosin ei ole hauskaa, että vastaan siihen vasta nyt, mutta better late than never. Tästä syystä muutin haastetta hieman ja ensi kesän sijaan puhun tästä kesästä, koska kesä on jo kovaa kyytiä käynnissä. Enkä laita haastetta eteenpäin, koska kaikilla taitaa olla jo kesäpuuhat menossa.

Mun kesälomaplänejä:
 1. Cafe regatta
  Aion käydä ensimmäistä kertaa Cafe Regatassa. Se on niin mahtavan kuuloinen paikka. // Check!

  (image from here
 2. Yyteri
  Suunnitelmissa on harrastaa Suomi-matkailua ja käydä ekaa kertaa ikinä Porissa –ja Yyterissä. Onko vinkkejä sinne? // Check!
  (image from here)
 3. Mökkeily
  Taas on kesä jo buukattu täyteen ennen kuin on edes kertaakaan käynyt mökillä. Sinne on pakko päästä useampaan kertaan. Onneksi kesä jatkuu nykyään vielä pitkästi elokuulle, että ei tarvitse kaikkea heinäkuun aikana pusertaa. Mökillä relataan. Siellä virkataan, luetaan sisustuslehtiä, pelataan sinkkiä (korttipeli), tehdään ruokaa ulkona, uidaan järvessä ensimmäisenä kun herää, saunotaan puusaunassa, kuunnellaan Voima radiota ja ihmetellään pikkukaloja kirkkaassa järvivedessä. // Check!
 4. Telttailu
  Suomi -matkailua aiomme tehdä tänä vuonna telttailun merkeissä. Teltalla leirintäalueille ja kivoihin kesäkaupunkeihin! Can’t wait! // Check!
 5. Grillauskokeilut
  Pitkin kevättä olen opetellut syömään paremmin/terveellisemmin. Välillä se sujuu paremmin, välillä huonommin. Muutamia hyviä ”terveysherkkuja” on löytynyt ja kesällä aion metsästää niitä myös grillausmeiningeistä. Grillattuja ananaksia ja mansikoita?
 6. Jäätelö
  Vaikka yritänkin syödä pääosin terveellisesti myös kesällä, aion silti syödä läjäpäin jädeä. Kesä ei ole mitään ilman jäätelöä. Tätä on toteutettu jo, viimeksi tänään minttusuklaa ja tiramisu irtojätskiä. Namskis!

  (image taken by me)
 7. Jäätee
  Haluan kokeille tehdä itse jääteetä. Aion etsiä jonkun hyvän reseptin –tai jopa useamman! // Check!
 8. Mansikat & herneet & kirsikat
  Käyn junalla töissä ja kateellisin katsein katselen ihmisiä jotka syövät junassa mansikoita ja herneitä ja kirsikoita. Tänä kesänä se aion olla useammin minä, joka rennon suunnittelematta ostaa asemalta pari litraa mansikoita.  // Check!

  (image from here)
 9. Pihatyöt & marjapensas
  Meillä on piha remontin valloissa – nurmikon tilalla on multaa, vehreiden pensaiden tilalla on ruskeat puolikuolleet revahkat, siistiyden tilalla on läjiä epämääräistä jätettä. Siellä riittää siis työmaata kesäksi ja syksyksikin. Paljon on plänejä, mutta haluan ainakin istuttaa pihaan marjapensaan. 
 10. Frisbeegolf
  Yyteri ja telttailu liittyy tähän kesäaktiviteettiin. Aiomme tehdä frisbeegolf turneen ympäri länsi/lounas/etelä-Suomea. Viime kesänä hurahdettiin frisbee golffiin pahemman kerran ja nyt käydään välillä montakin kertaa viikossa heittelemässä fribaa. Aivan huippu laji!  Parasta on, että sitä voi harrastaa porukalla, ulkoilmassa ja helpoilla varusteilla. Tästä voisin avautua enemmänkin, eli täytynee kirjoitella siitä erikseen postaus vaikkapa fribaturneemme jälkeen =)
 11. Jotain hetken mielijohteesta
My summer plans include eating camping, strawberries, ice cream, visiting new places, going to new places in Finland, and playing disc golf.

8 comments:

 1. Cafe Regatta on maailman suloisin pikku kahvila, sinne ehdottomasti vaan käymään :)

  ReplyDelete
 2. Celina; Juu odotan innolla!

  ReplyDelete
 3. Vitsit, mikä kesäfiilis tästä huokui! Suomi-turnee kuulostaa mahtavalta reissulta!

  ReplyDelete
 4. Sini; Suomen kesä on niin mahtava!

  ReplyDelete
 5. Ekaksi sanon, että tykkään blogistasi kovin ja käyn täällä säännöllisesti vierailemassa!

  Pori on vähän huono markkinoimaan itseään, mutta kyllä täällä nähtävää on. Yksi Porin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Juseliuksen mausoleumi, jonka rikas kauppias rakensi haudaksi pienelle tytölleen. Mausoleumiin on tehnyt maalauksia mm. Gallen-Kallela.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Juseliuksen_mausoleumi

  Porin eteläranta on hyvin viehkeää kivikaupunki aluetta ja sijaitsee aivan vastapäätä Kirjurinluotoa. Etelärannan arkkitehtuuri edustaa klassismia. Kahvit voi juoda vaikka Cafe Jazzissa (vanha makasiinirakennus) tai kirjurin jugend-kahvilassa!

  Yyteri on nähtävyys tietenkin, mutta ihan näkemisen arvoinen on myös Reposaari, joka on Yyteristä noin 10km eteenpäin. Löydätte sen kyllä opastuksista! Reposaari on viehkeä puutalo kylä, joka on saanut elantonsa kalastuksesta.

  Porin keskustan liepeillä sijaitsee myös maauimala, joka edustaa tyyliltään funkkista ja on aika sympaattinen - mutta myös tupaten täynnä kuumina päivinä!

  Tuossa nopeasti mietittynä Porin nähtävyydet!

  ReplyDelete
 6. Sanna; Todella iso kiitos näin mahtavista vinkeistä!! Aiomme ehdottomasti ottaa nämä arvokkaat vinkit käyttöön =) IHanaa kesää!

  ReplyDelete
 7. Meinasin jo itekkin Poria mainostaa, mutta lienee turhaa ton edellisen puheenvuoron jälkeen. :D

  Mulle yyteri on kesien (ja varsinkin nyt ulkosuomalaisena suomen-lomien) ykköskohde! Auringon noususta laskuun! :)

  ReplyDelete
 8. Anni; Tämä kannustaa meitä edelleen käymään siellä - kaikki tuntuvat kehuvan =)

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails