Monday, 26 March 2012

Breakfast fruitie.Koitan opetella syömään terveellisesti ja järkevästi. Mun ongelmakohdat on liikaa leipää, liian vähän proteiinia, liikaa rasvaa (kermat, juustot yms.), ja liian isot ruokailuvälit. Nyt olen jo ottanut pikkuporkkanapussit ja kevyet mehukeitot välipaloiksi töihin, mutta niistäpä ei saa proteiinia joten sellainen helppo töissä syötävä välipala pitäisi vielä keksiä. Aamupalaankin pitäisi saada lisää proteiinia. Siihen keksin tänään ratkaisun. Mehukeittoon tai mehuun soijajauhoa ja pam(!) on protskut aamupalalla kunnossa.

I'm learning to eat healthier. My biggest pitfalls are eating too much bread, getting too little protein, getting too much fat (creams, cheeses etc) and eating too seldomly. Today I found a super way to add protein to my breakfast and snacks: adding soy flour to juice! Today I made a morning fruitie from rasberry juice, fresh orange juice (3 oranges) and 1.5 tablespoons of soy flour. And it was yammy!

5 comments:

 1. Herkullisia kuvia! Yksi hyvä eväs töissä on rahka+mangosose, tai raejuustoruisleipä :)
  Samoja syömisen ongelmakohtia itselläkin...ja opetellaan taas pikkuaskelin syömään "fiksummin". :)

  ReplyDelete
 2. Syö Skyriä (http://www.skyr.fi/), siinä on kivasti proteiinia ja on sitä paitsi hyvää. Itse olen ihan koukussa. Ihastuin tavaraan jokunen vuosi sitten Islannissa, ja olin ihastuksissani, kun sitä alkoi viimein saada Suomestakin. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos - kunhan vaan jaan ilosanomaa. Jos miinuspuolia haetaan, ropposellinen autuutta on hieman tyyriihkö päivittäiseksi välipalaksi.

  ReplyDelete
 3. Maistuuko tuo soijajauhe kovastikin juomastä läpi? Hyvältä kuulostaa! :)

  ReplyDelete
 4. Maistuuko tuo soijajauhe kovastikin juomastä läpi? Hyvältä kuulostaa! :)

  ReplyDelete
 5. Heidi; Rahka-mangosose kuulostaa hyvältä!

  Anonymous; Joo Skyr on hyvää! Mulla on ystäviä islannista ja olen sitä kautta jo puhuttu ympäri tuotteeseen joitakin vuosia sitten. Empä tosin nyt ole pitkään aikaan sitä muistanut - kiitos siis muistutuksesta! =)

  Anu; Soijajauho maistuu hieman läpi, pelkästä mehusta ehkä enempi, mutta mehukeitosta ja appelsiinimehusta vähemmän. Ja voihan jauhoa laittaa vähemmän niin se ei tule niin vahvasti läpi. Ja kannattaa kyllä sekoittaa sekoittimella, jauho nimittäin ei sekoitu kunnolla lusikalla ja jää klimppejä... ;)

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails