Thursday 16 October 2014

Visitors & Chai love.


Kun ystäviä tulee kylään, se on hyvä tekosyy juoda sokerillisia juomia ja syödä vähän suklaata. Äiti toi Tallinnan tuliaisina David Rion vanilla chai -juomajauhetta. Kaapista löytyy jo entuudestaan TÄTÄ, jonka ostin viime vuoden Berliinin reissulta. Melko makeaa tämä vanilla chaikin on, mutta jos loiventaa vähän maidolla niin se on aika passeli. Nykyään kahviloissakin pyydän aina chai latten tekemään puolella määrää sitä siirappia mitä ne sinne normaalisti laittaisi niin saa vähän vähemmän äkkimakean. Olen muuten metsästänyt Suomesta jotain hyvää chai latte -jauhetta, mutta niitä ei tule ihan iisisti vastaan. Yhden hyvän löysin Hietsun S-marketista, mutta en ole sitäkään muualta löytänyt. Siitä on juttu TÄÄLLÄ. Eli aika lailla tasan kaksi vuotta sitten olen tuon ihanan chain maun löytänyt ja sillä matkalla ollaan edelleen. It's true love :) Mahtava päiväkirja tämä blogi kun noin vaan voi tarkistaa, että hmmmm, milloinkas minä ihastuinkaan chai latteen ;)

Saatiin tosiaan Ninni ja hänen baby kylään eilen ja johan oli ratkiriemukasta seurata miten 8,5 kk poika ja 11,5 kk tyttö tekivät tuttavuutta. Välillä otteet oli melko kovat, mutta hyvässä hengessä pysyttiin koko aika. Toinen hyökkäsi toisen syliin ja toinen syötti toiselle murusia lattialta. Aika liikkistä menoa. Äidit maisteli suklaita ja siemaili sitä chai -juomaa.


We had a friend and her baby over yesterday and it was fun watching the little ones interact together :) Mum's tasted chocolate and drank vanilla chai drinks :)

7 comments:

 1. Those chocolate looks great...and I guess vainilla flavour from here...

  ReplyDelete
 2. Muistan kun kirjoitit tuosta chai lattesta silloin ja aloin itsekin metsästää sitä :) Lopulta tilasin jostain ulkomailta. On ollut kyllä ajatuksena tehdä itsekin chaita, ainakin chocochilissä oli joku kivankuuloinen ohje.

  Ja mikä on tuo ihana siipikaulakoru?? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo joku versio chaista on ainakin ihan iisi tehdä itse ja tulee hyvää! Oma nopea versioni on joku hyvä vanilja assam tee, tai chai tee ja siihen hunajaa, kardemummaa ja vaniljasoijamaitoa niin tulee herkkujuoma! Tuon siipikaulakorun ostin Maker's Marketista Ninniltä täältä: https://www.makersmarket.fi/nopaper/siipi-kaulakoru

   Delete
 3. Meillä on tuon David Rion Tiger Spice Chai -juomajauhetta, ja se on aika hyvää. Barun jauheet on taas minusta kauhean makeita, niissä on hirveesti sokeria. Meillä lähinnä lapset juovat sitä.

  Parasta chaita saa ehkä kun tekee itse mausteista, netti on ohjeita pullollaan. Mies tekee meillä itse mausteista aika usein ja se on todella hyvää, plus voi itse säädellä sokerin määrän tai jättää kokonaan pois.

  Lempiteevalmistajallani Mariage Freresillä on muuten aika hyvä chai-tee myös, Chandernagor nimeltään. Sitä on tosin aika vaikea muuten saada kuin Pariisista tilaamalla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo sitä Rion Spice Chaita täytyy seuraavaksi testata kun sitä saa käsiinsä. Minun makuuni tosiaan tuo Vanilla chaikin on melkoisen makeaa. Itse tehty on tosiaan parasta aina kun sitä jaksaa tehdä! Tosin itse teen sellaisia omia versioita - yleensä en käytä edes chai teetä vaan esim. vanilja assamia, johon lisään maitoa tai soijavaniljamaitoa ja niitä mausteita maun mukaan :) Ihanaa kun sinulla on mies, joka tekee moisia ihanuuksia! :) Ja kiitos vinkistä, täytyypä seuraavalla Ranskan reissulla muistaa hankkia tuota chandernagoria! :)

   Delete
 4. Punnitse&Säästä kaupasta löytyy hyvää chai lattea ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu, täytyypä käydä tsekkaamassa paikallisen punnitse ja säästä hyllyt! Kiitos vinkistä!

   Delete

Related Posts with Thumbnails