Friday, 31 May 2013
Gluten-free muesli.
Iskä on ahkera. Iskä on paljon mökillä yksikseen rakentamassa uutta mökkiä. Iskällä on keliakia. Joten on vain sopivaa tehdä iskälle gluteeniton mökkimysli.
Isin mysli
n. 5 dl tattarihiutaleita
n. 3 dl erilaisia pähkinöitä
n. 2 dl erilaisia siemeniä
n. 1 dl rypsiöljyä
n. 3 ruokalusikallista agave siirappia (tai vaahterasiirappia tai hunajaa)
maun mukaan kuivattuja hedelmiä
Laita määrät maun mukaan, nämä ovat vain arvioita kun heittelin aineksia ilman mittausta. Lado hiutaleet, pähkinät ja siemenet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita. Lisää rypsiöljyyn siirappi ja sekoita. Kaada öljy-siirappiseos tasaisesti kaikkialle myslin sekaan ja sekoita vielä että öljyä tarttuu joka paikkaan. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 15-20 min. Sekoittele välillä ja varmista ettei mysli paahdu liikaa. Anna jäähtyä, laita purkkiin ja valmista!
P.S. Kesän ekat kirsikat on jo syöty!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pitäiskin tehdä itse gluteenitonta mysliä, hyvä idea! Ja voih, kirsikat, slurps!! :P
ReplyDeleteKokeilemalla löytyy monesti hyviä uusia juttuja! :)
Delete